Home > Circuit > Karting > 24 Uur Karting: zelfde recept in een moderner kader op Francorchamps

24 Uur Karting: zelfde recept in een moderner kader op Francorchamps

Voor de zevende editie onder de vleugels van One Day Karting trakteren de 24 Uren Karting van Francorchamps zich op een nieuw ingericht decor. De nieuwe installaties van de Karting Francorchamps, die in juni werden ingehuldigd, zullen aan de deelnemers toelaten te genieten van een toegenomen comfort.
En die deelnemers zullen talrijker zijn dan ooit op 7 en 8 september eerstkomend! Eens te meer zal deze wedstrijd, hoogtepunt in de zogeheten “vrijetijds karting” in België, volledig volzet zijn met niet minder dan 64 ingeschreven teams. Wetende dat er 62 karts effectief de start namen in 2018, gaan we dus naar een nieuw record!
Ook al is het decor een beetje veranderd, het recept blijft hetzelfde. In het hart van het mooiste circuit ter wereld, lokken de 24 Uren van Spa in hun versie voor karting, de specialisten binnen het genre evenals de pure amateurs die hun droom beleven en “hun” etmaalrace betwisten. Het circuit van 1092 meter, snel en technisch, is een garantie voor een prachtige strijd en een maximum aan plezier. De organisatie van zijn kant, die gaat door met onafgebroken zichzelf in vraag te stellen, ook na zes edities die allen in stijgende lijn gingen.
“Jaar na jaar zoeken we om onszelf te verbeteren en we hopen dat 2019 opnieuw een evolutie zal zijn”, bevestigt Patrick Van Billoen, de baas van One Day Karting. “Tussen de nieuwigheden hebben we het herziene systeem voor het wisselen van de karts, dat toelaat om het aantal wisselingen evenwichtiger te houden en de kansen van iedereen te maximaliseren, met name door de variabele duur van de stints. Er zal ook een nieuwe lottrekking gebeuren tussen de trainingen en de race. Voor de rest is er de live video, becommentarieerd door Guillaume Alvarez en Angélique Belokopytov, die nog verbeterd zal worden. We doen ook nog altijd beroep op Animis voor de tijdswaarneming en onze danseressen, ondertussen een traditie, die tevens onze Grid Girls zijn, zullen ook opnieuw van de partij zijn! Bovendien werd het sportieve aspect verstevigd met meer feitenrechters die het gedrag van de rijders op de piste zullen volgen. Kortom, alles werd in stelling gebracht  om van deze editie 2019 een succes te maken!”
De terugkeer van Kart 48
Voor de eerste keer sinds 2013 zal de start van de wedstrijd gegeven worden om 15u00. Daarvoor is er een uur van vrije trainingen en de kwalificatiesessies die in drie delen de startgrid zullen bepalen. Vergeten we zeker niet dat om 11u de preselectie zal plaatsvinden van het “Stuurwiel 2020” van de renstal Icepol. Vier jongeren (waaronder een meisje) zullen met elkaar strijden voor een plaatsje in de finale van de wedstrijd waarvan de winnaar volgend jaar zijn debuut mag maken in de competitie voor tweetakt karts.
De actie Kart 48 van de RTBF, bedoeld om fondsen te werven voor Cap 48, zal weer de animatie verzorgen tijdens deze etmaalrace in de Ardennen. Ze zullen al aanwezig zijn op de publieke trainingsdag op zondag 18 augustus. Veel beroemdheden zullen er aan de start staan, in het gezelschap van minder-valide personen. Zo sien we aan het stuur Jean-Paul Philippot (directeur-generaal van de RTBF), Jean-Louis Lahaye, Olivier Gaspard, Raphael Scaini en Maxime Berger (animatoren en journalisten van de RTBF), maar ook de komiek Charlie Dupont. Tussen de mensen met beperkte mobiliteit kunnen de toeschouwers de demonstraties bewonderen van Axel Mohy, Christophe D’Elia en Guy Hardenne. Al deze stuurwieladepten zullen worden bijgestaan door een mooie resem ervaren rijders zoals de Française Inès Taittinger (voormalige deelneemster aan de 24 Uren van Le Mans), Lyssia Baudet, Fred Caprasse, Denis Dupont en de rijder in het WK Rallycross, Guillaume De Ridder. U kan trouwens nog altijd een peterschap aanvaarden voor deze deelnemers op agir.cap48.be
In de volgende dagen zullen we hierop terugkomen met een uitgebreidere samenvatting en een deelnemerslijst met de zegekandidaten. Noteer alvast dat MRK Racing Experience, de laureaten van vorig jaar, hun nummer 1 status zullen verdedigen met  Félix Férir, Lionel Bourdouxhe, Olivier Montulet en Benjamin Kaivers.
Reserveer ondertussen in uw  agenda de data van 7 en 8 september. Zoals steeds is de toegang tot de 24 Uren Karting van Francorchamps geheel gratis!
(persbericht)