Home > Historic > Classic: Vanderspinnen naar Mont-Blanc

Classic: Vanderspinnen naar Mont-Blanc

Na de zege in RS Micky kijkt Kurt Vanderspinnen nu uit naar deelname in de Rallye du Mont Blanc.

Het team van Kurt Vanderspinnen is het eerste deel van het seizoen 2019 iets minder in de kijker gekomen, ondanks enkele zeer mooie resultaten in Classic Spring Roads en Marathon de la Route met de Ford Lotus Cortina. De reden is dat er moest gezocht worden naar een nieuwe copiloot.

Kurt Vanderspinnen: “Mijn vaste copiloot heeft, om persoonlijke en familiale redenen, besloten een jaartje de helm aan de haak te hangen. Ik moest dan ook op zoek naar een vervanger. Tijdens de Marathon de la Route kwam ik in contact met Renaud Herman. Een zeer gemotiveerde jongeman uit Spa, met al een aardig palmares. Ik besloot om met hem in zee te gaan voor de tweede helft van het seizoen, te beginnen met de Rallye du Mont Blanc”.

Als voorbereiding op deze wedstrijd werd op 25 augustus van start gegaan in de RS Micky, een beetje de hoogmis van de Luikse ASAF, met een klassementsproef uit de Condroz rally van niet minder dan 26 km, die 3 maal werd afgewerkt. De eerste samenwerking tussen Renaud en Kurt resulteerde al meteen in een algemene overwinning bij de Historics. Dit geeft alvast vertrouwen naar de toekomst. Kurt Vanderspinnen : “In het begin was het even wennen aan de Franstalige nota’s, maar al snel vonden wij het goede ritme. Dit stelde ons instaat om, samen met BLIX MOTORSPORT, de afstelling van de Escort te verfijnen. In de laatste doortocht was het vertrouwen in de auto én de copiloot optimaal. Dit was de ideale voorbereiding voor de Rallye du Mont Blanc”.

Afspraak op 5 tot 7 september in Morzine.

(persbericht incl. foto Automag.be)