Home > #Hoofdnieuws > Pieter Tsjoen: “Rally voor mijn zoontje”

Pieter Tsjoen: “Rally voor mijn zoontje”

Pieter Tsjoen en Pieter Vyncke maakten dit weekend een jongensdroom waar, of beter gezegd voor Tsjoen die van zijn zoontje. Het duo trok met een Skoda Fabia R5 naar de WK-rally in Duitsland om er niet alleen foutloos uit te rijden, maar ook nog eens netjes in de top-25 te finishen.

Niet slecht voor iemand die al drie jaar lang niet meer echt rijdt“, glunderde Tsjoen na de finish. “Ik heb inderdaad al geruime tijd niet meer gereden op dergelijk niveau en het is op aandringen van mijn zoontje dat we de stap gezet hebben. Iedere Belgische jonge rallyfan supportert voor Thierry Neuville, maar thuis ligt dat nog net even anders“, vertelt een duidelijke trotse vader. “En zo kwam de vraag waarom papa eens niet in het WK reed en dat is bij deze gebeurd. Wij kwamen hier met maar één ambitie aan de start, dat was uitrijden en die opdracht hebben Pieter en ik, samen met iedereen van het team, tot een goed einde gebracht. Het resultaat was bijkomstig, want ik voelde al snel dat ik de kilometers mis om zoals vroeger echt voluit te gaan. Vroeger aarzelde ik niet bij een nota, nu denk ik toch ook al eens tweemaal na. Het technische van het rallyrijden verleer je niet, wel de bravoure om blind voluit te gaan. Maar dankzij een leuk duel met Pieter-Jan Michiel Cracco, die heel de wedstrijd in ons ‘wiel’ zat, hebben we ons extra geamuseerd. Bovendien bleven we van pech gespaard en hebben we, op een schuivertje hier en daar na, geen enkele fout gemaakt. Ik kan echt wel zeggen dat ik een zeer geslaagde rally achter de rug heb.

Pieter Tsjoen is ondertussen ook zijn eigen rallyteam begonnen en zal onder meer een nieuwe Skoda Fabia R5 inzetten en een VW Polo R5, “mogelijk voor een jong talent, maar iedereen die een auto wil huren, is welkom bij ons. Zelf ga ik ook nog rijden, ondermeer over een goede twee weken in Roeselare en daarna nog enkele rally’s in de streek hier. Echt stoppen doe ik niet, maar het team gaat zeker ook veel aandacht krijgen. We hebben nog voldoende projecten om ons bezig te houden!”