Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Silverstone) – Moto2 – Moto3

In een notendop: MotoGP (Silverstone) – Moto2 – Moto3

• MotoGP – Marc Marquez reed het grootste deel van de wedstrijd in Engeland aan de leiding maar kon zich niet losmaken van een opzittende Alex Rins en de Suzuki. Rins pakte in de allerlaatste bocht van de laatste ronde met een prachtig remmaneuver en een prikactie binnenkant bocht op de lijn de zege! Met 0.013 seconde de vierde dichtste finish ooit in MotoGP. Maverick ViƱales kwam voor Yamaha als derde over de streep. Voor de tweede keer in twee races wordt Marquez nu verslagen op de lijn, in een ultiem maneuver, iets wat tot voor kort het handelsmerk leek van de Spanjaard. Koekjes van eigen deeg dus… Marquez blijft wel ruim aan de leiding van het kampioenschap. Achtervolger Dovizioso raakte met de Ducati betrokken in een ongeval toen bij de start Quartararo voor hem viel. Er was geen ontwijken meer aan en een kwalijk uitziende crash was het gevolg. Beide rijders werden gerapporteerd als zijnde “OK”.
  • Moto2 – Zege voor Augusto Fernadez (FLEXBOX HP 40 Kalex), voor zijn landgenoot Jorge Navarro (Campetella Speed Up) en de Zuid-Afrikaan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Ook hier crashte kampioenschapsleider Alex Marquez uit de race. Alex Marquez blijft leider voor Fernandez, die de tweede plaats overneemt van Luthi.
  • Moto3 – In een fel bevochten en dicht op elkaar zittende Moto3 race haalde Marcos Ramirez (Leopard Racing Honda) het op de lijn van Tony Arbolino (VNE Snipers Honda) en Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing Honda). Kampioenschapsleider Aron Canet raakte buiten zijn wil om betrokken bij een ongeval maar kon doorgaan en klom van een 30ste plaats nog op tot een 14de. In de tussenstand verliest hij nu wel de leiding aan Dalla Porta.

(foto: motogp.com)