Home > Circuit > In een notendop: Indycar-Superformula-W Series-S5000

In een notendop: Indycar-Superformula-W Series-S5000

  • Indycar – Jozef Newgarden haalde de pole op de ovaal van Gateway in Illinois. Hij deelt de eerste rij met Sebastien Bourdais. Will Power en Simon Pagenaud volgen. Newgarden loopt zo een punt uit op Rossi, slechts elfde op de startgrid.
  • SuperFormula – De Japanner Ryo Hirakawa (Team Impul) haalde het in de manche op Motegi. Hij eindigde vanop de tweede startplaats voor Kamui Kobayashi (Team KCMG) en Nick Cassidy (Team Tom’s). Poleman Alex Palou (Nakajima Racing) kon slechts even dat voordeel vasthouden voor hij in het peloton verdween. Hirakawa gaat naar de leidng van het kampioenschap voor Yamamoto.
  • S5000 – Rubens Barrichello verlaat even het Braziliaanse Stock-Car kampioenschap om in Australië deel te nemen aan een race van de S5000 op Sandown. De serie gebruikt een Frans Onroak chassis met een Ford V8 van 5 liter longinhoud en slick banden. Fun in het vooruitzicht dus met 550 pk onder de voet!
  • W Series – De selecties voor het 2020 seizoen van de W Series, voorbehouden aan vrouwen, vinden plaats op 16 tot 18 september in het Spaanse Almeria. De top 12 van dit seizoen is sowieso geselecteerd. Het gaat om Jamie Chadwick, Beitske Visser, Alice Powell, Marta Garcia, Emma Kimilainen, Fabienne Wohlwend, Miki Koyama, Sarah Moore, Vicky Piria, Tasmin Pepper, Jessica Hawkins en Sabre Cook. Vanaf volgend seizoen verdienen de dames er punten voor de FIA Superlicentie.

(foto: indycar.com)