Home > #Hoofdnieuws > WRC Duitsland: Neuville moet voor Tänak eindigen

WRC Duitsland: Neuville moet voor Tänak eindigen

Het WK Rally doet ons land niet aan, maar voor wie toch een WK-proef wil meemaken en niet te ver wil rijden, is er de wedstrijd in Duitsland. Op minder dan twee uur rijden van het circuit van Francorchamps, ligt het servicepark van Bostalsee, het centrale centrum van de wedstrijd. De tiende proef van het WRC 2019 is een eerste kans voor Thierry Neuville en Sébastien Ogier om het verschil in de puntenstand met WK-leider Ott Tänak te verkleinen. De Est telt voor Duitsland 180 punten, Ogier 158 en Neuville 155. Er zijn in de resterende vijf proeven nog 150 punten te verdienen, dus niets is definitief.

Maar Ott is met de Toyota toch erg sterk”, vertelde Neuville afgelopen zondag op de Nürburgring waar hij succesvol zijn debuut op circuit maakte. “Op dit ogenblik is het de snelste combinatie en enkel de betrouwbaarheid van de Toyota heeft er voor gezorgd dat wij nog dicht genoeg staan om een kans te maken. In Argentinië en Sardinië verloor 30 à 40 punten, dus tel die maar bij zijn huidig totaal en dan weet je waar we staan. Nu alles kan nog en met de nieuwe achtervleugels die Toyoya moet monteren, weet je maar nooit. “We zullen in Duitsland van meet af aan alles moeten geven om het WK te doen keren. Opgepast, voor Hyundai is ook de constructeurstitel erg belangrijk en daar leiden wij op dit ogenblik voor Toyota. Citroën en Ogier liggen op dit ogenblik zeker binnen ons bereik.”

De rally van Duitsland start donderdag met de shakedown ’s ochtends en een eerste KP rond zeven uur ’s avonds. Zondag eindigt de wedstrijd.