Home > Rally > Rallyraid > Dakar: Alonso wil nog steeds naar Dakar

Dakar: Alonso wil nog steeds naar Dakar

Na zijn campagne 2018/19 in het FIA World Endurance Championship zullen Fernando Alonso en Toyota Gazoo Racing opnieuw de handen in elkaar slaan. Er worden een reeks tests gehouden met de Toyota Hilux, met het oog op een eventuele deelname aan de komende Dakar Rally.

De 38-jarige dubbel wereldkampioen F1 en dubbelwinnaar in de 24 Uren van Le Mans zal de komende vijf maanden nauw samenwerken met Toyota GAzoo Racing en het Dakar Rally team. Hij zal een intensieve training afwerken op de Toyota Hilux, onder andere in Zuid-Afrika maar ook in Europa en het Midden-Oosten om zich aan te passen aan de rally-raid discipline. De editie 2020 van de “Dakar” vormt een nieuwe ommekeer want de rally zal deze keer gehouden worden in de woestijn van Saoedi-Arabië.

Ik kijk er echt naar uit om verder te werken met Toyota Gazoo Racing. Sinds het begin van onze samenwerking in 2017 hebben we zoveel dingen bereikt: twee achtereenvolgende zeges in de 24 Uren van Le Mans, het wereldkampioenschap uithouding, zowel bij de rijders als bij de constructeurs. In het begin van het jaar proefde ik voor het eerst van off-road rally rijden. Ik zou daar graag in doorgaan. Ik weet dat het een steile leercurve zal worden maar de Hilux voelde geweldig. De wagen gaf mij veel zelfvertrouwen en ik verbeterde keer op keer. Ik kijk uit naar de komende maanden waarbij ik de Hilux zal leren kennen en met het team zal samenwerken“, aldus Fernando Alonso.