Home > Circuit > MX-5 Cup: Stéphane Lémeret en Mazda Belux winnen in Assen

MX-5 Cup: Stéphane Lémeret en Mazda Belux winnen in Assen

Op TT Circuit Assen in Nederland vond dit weekend de 4de manche van de razend spannende Mazda MX-5 Cup plaats.

Mazda Belux (Team MSTC van Jan Wouters) zette deze keer twee auto’s in voor de gastrijders Stéphane Lémeret (wagen nr. 5) en Marc Goossens (wagen nr. 70).

Tijdens de kwalificaties zetten beide rijders in eerste instantie de twee snelste tijden neer, maar de snelste tijden van Marc Goossens werden niet in aanmerking genomen wegens “track limit violation” en zo kwam hij uiteindelijk op een 10de startplaats terecht. Wat meteen betekende dat hij in Race 1 op de pole kon starten omdat daar de “reversed grid” werd toegepast (de eerste 10 wagens startten in omgekeerde volgorde).

Marc kwam perfect weg maar op het einde van de eerste ronde maakte hij een klein schakelfoutje waardoor de motor even te veel toeren maakte en daardoor in noodloop ging. Wat betekende dat Marc de masterswitch moest uit en aan zetten waardoor hij op achtervolgen was aangewezen en eindigde op P13.

Stéphane startte vanaf positie 10 en maakte in de eerste ronden al meteen enkele plaatsen goed en lag op P6 toen hij na een vijftal ronden met een warmlopende motor de pits in kwam. Bij een korte aanrijding in lap 2 had hij heel licht een voorganger aangetikt waardoor het sponsorplaatje op de voorste nummerplaathouder loskwam en voor de luchtinlaat zakte, waardoor de motor niet voldoende koeling kreeg. Gelukkig liep hij geen schade op.

Race 2 op zondag dan. Stéphane start vanaf de pole en houdt heel lang zijn naaste belagers op afstand, maar moet dan toch even de kop prijsgeven, eerst aan Bas Schouten en enkele ronden later aan Marcel Dekker. Lémeret laat zich echter niet uit het lood slaan en enkele bochten verder ligt hij alweer aan de leiding. Een plaats die hij niet meer afstaat tot aan de finish. Een schitterende prestatie want het is de eerste keer dat hij met deze auto rijdt en het prachtige circuit van Assen was voor hem ook al weer even geleden.

Marc Goossens startte dus vanaf P10 en maakte in de eerste ronde meteen al enkele plaatsen goed, maar op het einde van ronde 2 werd hij stevig aangetikt en moest hij om erger te voorkomen uitwijken en door de pitlane rijden, waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Ook deze keer strandde hij op P13.

Beide rijders waren enorm te spreken over het concept en de auto. Close racing en een waar plezier om te rijden.

Volgende afspraak: 4 en 5 oktober in Spa-Francorchamps (TCR 500), waar Stéphane Lémeret opnieuw de eer van Mazda Belux zal verdedigen.

(persbericht)