Home > #Hoofdnieuws > IGTC Suzuka: tweestrijd voor titels tussen Porsche en Mercedes

IGTC Suzuka: tweestrijd voor titels tussen Porsche en Mercedes

Komend weekend staat in het Japanse Suzuka de vierde manche van de van de Intercontinental GT Challenge op de agenda. De 10 uursrace op de bekende omloop heeft een sterk startveld, met maar liefst 27 GT3’s ingeschreven in het officieuze WK voor GT-wagens en bijna 40 wagens alles samen. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Dries Vanthoor, Fred Vervisch, Maxime Soulet en Bertrand Baguette.

Ondanks de zege van Kevin Estre, Michael Christensen en Richard Lietz aan het stuur van een Porsche 911 in de Total 24 Hours of Spa, leidt Mercedes zowel bij de rijders als de merken voor de Japanse meeting van de Intercontinental GT Challenge. Mercedes heeft een bonus van acht punten op Porsche en meer dan 40 punten op Audi. Mercedes pakt in Suzuka ook zwaar uit, met diverse topbemanningen, waaronder de auto van Buhk en Götz, de leiders bij de rijders. Zij worden op de hielen gezeten door Dirk Werner, Matt Campbell en Dennis Olsen (Porsche). Laurens Vanthoor zien we niet in Japan.

Audi is met 45 punten achterstand in het kampioenschap zo goed als kansloos waardoor onder meer Fred Vervisch en Dries Vanthoor vrijuit voor de zege kunnen gaan en zich weinig van strategie moeten aantrekken. Andere vertegenwoordigde merken in Suzuka zijn: BMW, Ferrari, Bentley (Soulet), Honda (Baguette) en Nissan.