Home > Rally > ERC > ERC: duel Lukyanuk-Kopecky in Barum

ERC: duel Lukyanuk-Kopecky in Barum

Na de eerste lus van de Barum Rally ligt het allemaal zeer dicht bij elkaar. De Rus Lukyanuk leidt voorlopig met de Citroën C3 R5, maar Kopecky met Skoda zit hem op de hielen met 0.4 seconde!

De Superspecial in de straten van Zlin was uiteraard een zaak voor Kopecky en Skoda, dat kon en zou niet anders zijn. Maar daarna nam Lukyanuk het over met snelle passages over de brokkelige en hobbelende wegen. Gryazin moest voor Skoda de eer redden maar alles bleef bij elkaar op een zakdoek met Lukyanuk, vier tienden seconde voor Gryazin en 3.7 seconde voor Kopecky. Op de vierde proef ging het echter mis voor Gryazin, die met een lekke band heel wat tijd verloor op de proef. Deze namiddag gaan we dus naar een duel Lukyanuk-Kopecky. Chris Ingram volgt met zijn Fabia R5 al op 33 seconden.

Munster: “tijden volgen niet”

Het wordt werken voor Grégoire Munster. Van een 60ste plaats in de superspecial klom hij gestaag wat naar voren maar hij vond zijn draai niet op de smalle wegen met slecht asfalt van Březová of de hobbelige straten in de omgeving van Semetin. Voorlopig staat hij 46ste, meer dan een minuut achter leider Llarena (Peugeot 208 R2) en niet enkel zit hij achter teamgenoot Lundberg maar krijgt hij er ook van langs van diverse Tsjechische lokale helden. “We gaan volop maar dat wordt niet weerspiegeld in de tijden“, aldus de jonge Belg.

Ook in de productieklasse (ERC2) had Andrea Nucita al zijn aandacht nodig om met zijn glijdende Fiat Abarth 124 Spider zijn leiderspositie te verdedigen tegen merkgenoot Poloński en de Argentijn Alonso (Mitsubishi Lancer Evo X).

Vandaag is er de afsluitende dagproef op Kostelany om 20u35. Morgen wachten dan nog zes klassementsproeven. Benieuwd of en waar Kopecky zijn offensief zal inzetten…

(foto: fiaerc.com)