Home > #Hoofdnieuws > DTM: op naar de 500ste wedstrijd

DTM: op naar de 500ste wedstrijd

DTM is een ronkende naam, een naam die ondertussen aan zijn 500ste wedstrijd toe is. Op zondag 25 augustus gaat het groene licht voor de 500ste maal aan en dat op de Lausitzring. De serie startte uiteraard op 11 maart 1984 in het Limburgse Zolder. Toen won de Duitser Harald Grohs in een BMW 635 CSi.

Foto’s: © DTM

500 DTM-races dat schreeuwt om cijfers en feiten en wij lijsten die voor u op:

– Volker Strycek won de eerste titel in 1984, zonder één zege.
– Bern Schneider is Mister DTM, met vijf titels, twee meer dan Klaus Ludwig.
– De beide heren domineren ook de andere lijstjes: meeste zeges: Schneider 43 en Ludwig 37, grootste aantal punten: Ludwig 1.823.5 en Schneider 1.808,5 en meeste starten: Schneider 236 en Ludwig 219.
– Mercedes blijft nog even de meest succesvolle constructeur met 195 zeges, tegen 108 voor Audi en 87 voor BMW.
– De vrouwen zijn ook goed vertegenwoordigd in de geschiedenis van het DTM: Ellen Lohr, Annette Meeuvissen, Susie Wolff, Vanina Ickx, Katherine Legge, Rahel Frey, Beate Nodes, Mercedes Stermitz, Leilla Lombardi, Henny Hemmes en Traudl Klink. De elf dames reden 144 races, met als meest succesvolle Ellen Lohr, want zij won in Hockenheim in 1992.
– Giancarlo Fisichella, Alexander Wurz, Jan Magnussen, Paul Di Resta, Pascal Wehrlein, Christijan Albers en Esteban Ocon reden DTM alvorens naar F1 door te stoten. Dario Franchitti trok dan weer naar de VS om vier titels in IndyCar te winnen en driemaal de Indy 500 op zijn naam te schrijven.
– Wereldkampioenen Mika Häkkinen en Keke Rosberg waren succesvol in DTM, net als David Coulthard, Ralf Schumacher, Heinz-Harald Frentzen, Alessandro Nannini, en Jean Alesi. Ook ‘Mr. Le Mans’ Tom Kristensen schitterde in de toerwagens.
– De topman van DTM, Gerhard Berger, reed welgeteld één DTM-race, in 1985 op Circuit Zolder. Hij werd er achtste.
– Ondertussen werden naast Zolder nog 37 andere circuits aangedaan. De Hockenheimring kreeg 93 DTM-races, de Nürburgring 80.