Home > Circuit > Zolder 24: reacties na de finish

Zolder 24: reacties na de finish

Na een intense editie van de 24 Uur van Zolder gaven winnaars en verliezers hun mening over hoe zij de laatste 24 uur ervaren hebben.

Stienes Longin (Krafft Racing, winnaar algemeen): “Dit is een fantastisch gevoel. Eindelijk is het me gelukt. Ik ben vooral ook blij voor mijn vader Bert. Hij heeft de laatste vijf jaar zoveel tijd en energie gespendeerd om mederecordhouder van deze wedstrijd te worden. Zijn drive is wat ons motiveerde. Het team heeft echt een ongelofelijke job gedaan. Het is onbeschrijfelijk wat we net gepresteerd hebben.”

Christoff Corten (Krafft Racing, winnaar algemeen): Deze 24 Uur van Zolder was echt een rollercoaster van emoties. Het valt bijna niet te beschrijven wat ik nu voel, vooral omdat ik nu voor een tweede keer de overwinning met een prototype binnenhaal, een primeur. Ik ben ook heel blij dat Krafft bij hun eerste deelname meteen van de winst kan proeven. Stienes is bovendien net vader geworden en Bert pakt de recordzege, het kan niet meer mooier. Dit is echt een perfect weekend, Ik kan het niet anders beschrijven.”

Patrick Derdaele (teambaas Belgium Racing, tweede algemeen): Ik ben heel fier op mijn team, maar natuurlijk zijn we ook teleurgesteld. We hebben op alle vlakken de perfecte wedstrijd gereden, alleen is er weinig te beginnen tegen de Norma, die toch vier a vijf seconden per ronde sneller is. We kennen de spelregels en hebben voortdurend tempo gereden. Meer konden we dit weekend niet doen. We zijn heel trots op onze prestatie, maar we kwamen natuurlijk voor de zege. Hopelijk zetten we na onze zegereeks nu geen reeks tweede plaatsen neer.”

Steve Vanbellingen (Deldiche Racing, 26ste): “Een tijdje waren we op weg naar de overwinning, maar pech heeft ons genekt. Onze mensen zijn blijven werken om de wagen telkens opnieuw op de baan te brengen, hoed af voor hen. Het is een fantastisch team. Ik ben hier als buitenstaander binnengekomen, maar ze hebben me fantastisch ontvangen. Ikzelf heb een geweldige editie van de 24 Uur van Zolder achter de rug die zeker naar meer doet smaken. Hopelijk kunnen we dan wel voor de overwinning strijden.”

Johan Vannerum (Veidec Silver Eagle Racing, winnaar Belcar 4): Ik heb echt afgezien in deze race. Dit lijkt allemaal gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. We hebben de wedstrijd van start tot finish gecontroleerd en zo hard gereden, gestampt om tot dit resultaat te komen. Het team heeft echt fantastisch werk geleverd. Ook de auto was perfect. We hebben geen enkele fout gemaakt, alleen maar gas gegeven van begin tot einde. Het kon echt niet beter!”

Wim Spinoy (Veidec Silver Eagle Racing, tweede Belcar 4): Dit is mijn eerste 24 uur waarin ik de finish haal. Voor mij was dit al een hele ervaring. We begonnen heel slecht aan deze wedstrijd met een ongeval in de tweede stint waardoor we bijna helemaal achteraan moesten beginnen. Met heel veel inzet hebben we ons nog naar boven geknokt. Toch stel ik mij nog de vraag, ‘wat als?’. Er was veel mogelijk deze wedstrijd, maar de race zelf heeft er anders over beslist.”

Pieter Denys (JJ Motorsport/Xwift, winnaar Belcar 6): “Dit was mijn eerste deelname en het was meteen een ongelofelijk intense ervaring. Het is fantastisch dat ik ook meteen de overwinning kan behalen. We begonnen op de pole, maar al na een dikke twee uur begon onze koppeling te slippen. We hebben dan meteen wat ronden voorsprong genomen om daarna seconde per seconde terug af te geven. We winnen uiteindelijk met maar 50 seconden voorsprong na 24 uur strijd. De ontlading was dan ook enorm!”

 

 

 

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: Belcar en Belcar Historic in beeld gebracht door onze fotografen