Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: overzicht van de gebeurtenissen

Zolder 24: overzicht van de gebeurtenissen

De nacht van de editie 2019 van de 24 Uur van Zolder had heel wat verrassingen in petto. Dat alles zorgt ervoor dat Porsche met Belgium Racing nog steeds kans maakt op de overwinning en dat de proto’s niet zeker zijn van eindwinst… Een overzicht.

Leiders onderuit in Belcar 1

De #110 Deldiche Norma van Tom Boonen lag deze ochtend verrassend aan de leiding nadat de #66 van GHK Racing terugviel door een motorprobleem en de #11 van Krafft Racing – ondertussen de leider in de wedstrijd – eerder kreeg af te rekenen met problemen aan de alternator en de batterij. Voor de problemen van GHK reed de #1 van Gilles Magnus aan de leiding, maar een brand zorgde daar voor het einde van de winstkansen. De #2 van McDonald´s Racing voerde gisterenavond het veld aan maar had een aanrijding en een probleem aan de ophanging. Deldiche had rond tien uur in de ochtend een brand aan boord van de Norma #110 en verloor daarmee alle kansen op de overwinning. Een reactie van Tom Boonen leest u op onze Facebookpagina.

Belgium Racing met winstkansen

Dat alles zorgt ervoor dat Porsche met Belgium Racing nog niet uitgeteld is voor de algemene overwinning. De #99 draait als een Zwitsers uurwerk en volgt als leider in Belcar 2 en tweede in het algemene klassement op vijf ronden van de Krafft Norma. De Porsche van Speedlover #150 en die van regerend winnaar Independent Motorsport (#8) kenden kleine problemen maar circuleren wel in de top-10. In deze klasse zagen we verder de opgave van de Porsche Cayman van Bert Redant.

Terugkeer Lamborghini

De WCB Lamborghini #999 van onder meer Niels Lagrange is opgeklommen naar een plaats in de top-5 algemeen en is leider in Belcar 3. Een knappe comeback na problemen vroeg in de race. In deze klasse zagen we een brand op de VDS Mustang #10 en maakte de BMW #7 van DECA Motorsport met amper twee rijders een knappe race door, tot een gat in de versnellingsbak roet in het eten gooide.

In Belcar 4 zijn met de Veidec Mercedes twee wagens ingeschreven en beide wagens rijden ondanks wat problemen rond in de top-20 algemeen. Baelus Motorsport voerde ’s avonds en ’s nachts het klassement aan in Belcar 5 maar moet die eer nu laten aan de BMW #154 van QSR. De JJ Motorsport/Xwift Racing BMW van Gregory Eyckmans is nog steeds leider in Belcar 6.

Foto’s © Kristof Vanderstraeten

http://www.autosportwereld.be/2019/08/11/zolder24-auto-boonen-vat-vuur-longin-leidt/

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt