Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Gregory Eyckmans wil winnen net voor 30ste verjaardag

Zolder 24: Gregory Eyckmans wil winnen net voor 30ste verjaardag

Een van de routiniers van de 24 Uur van Zolder is ondertussen Gregory Eyckmans. De racende advocaat combineert zijn drukke professionele bestaan met VLN in Duitsland en uiteraard zijn thuisrace, de 24 Uur van Zolder. Ook dit jaar ambieert Eyckmans met Xwift Racing by JJ Motorsport de zege in Belcar 6.

De familie Eyckmans is altijd al verbonden geweest met het circuit, want Gregory’s vader, Tony Eyckmans was decennia lang verantwoordelijk voor de veiligheid op de Limburgse omloop. Nu zet Gregory die traditie verder, evenwel niet langs het circuit, maar op de omloop.

De 24 Uur van Zolder is een must voor mij, ik rij hier graag en heb hier al ettelijke malen geracet en niet zonder succes”, vertelt Eyckmans die over enkele weken de kaap van de 30 rondt. “Dit seizoen starten we met de vertrouwde 325i waarmee Pieter (Denys) de VLN rijden. De auto is conform de regels in VLN, wat betekent dat hij meer standaard is dan de rest van de meute in Belcar 6. Enkel de remmen zijn groter, want Zolder vraagt dat wel.”

Met GT4-rijder Jamie Vandenbalck en Markus Palttala als rest van de bemanning oogt het kwartet inderdaad zeer stevig. “Wij mikken op de zege, alleen Pieter is wat voorzichtiger”, lacht Gregory. “Maar de ervaring die we in VLN opdoen, is hier ook enorm belangrijk. Weet je dat we met de 325i op de Nürburgring tot 250 km/u halen? En dan nog zoeven de GT3’s je rond de oren. Indrukwekkend.”

Eyckmans zette alvast een mooie polepositie neer donderdag, een eerste succes in dit lange weekend.