Home > Circuit > Zolder 24: Christoff Corten, Bert en Stienes Longin en Giorgio Maggi willen winnen

Zolder 24: Christoff Corten, Bert en Stienes Longin en Giorgio Maggi willen winnen

Christoff Corten en Bert Longin behaalden in de Belgische Ardennen recent een zeer mooie zege in de vierde race van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De snelle Brabanders reden foutloos naar de zege en de Krafft Racing Norma M20FC toonde zich 100% betrouwbaar. Er was dus geen betere algemene repetitie denkbaar voor de 24 Hours of Zolder, één van de zwaarste, zo niet de zwaarste uithoudingsrace ter wereld. In die belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance seizoen krijgen de beide winnaars van Spa het gezelschap van Stienes Longin, uiteraard de zoon van en de nummer één in de Europese NASCAR en Giorgio Maggi, een jong Zwitsers talent met ervaring in diverse uithoudingsraces.

De 24 Hours of Zolder is zonder meer het zomerse hoogtepunt in de nationale autosport. De wedstrijd heeft een heel andere filosofie dan de internationale 24-uursrace in Spa, de Total 24 Hours of Spa, maar Zolder spreekt de autosportliefhebber in ons land ook enorm aan. De verscheidenheid aan wagens is enorm, de strijd vaak intens en het is bovendien een loodzware opgave voor mens en machine.

Christoff Corten is ondertussen een echte specialist van het langere werk geworden en is uiteraard ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder. Corten won met een identieke Norma M20FC waarmee hij dit seizoen start de race in 2017 en wil dat uiteraard nog eens over doen. Christoff Corten: “Een zege is mooi, maar ik zou er inderdaad graag nog één aan toevoegen. Ik denk dat we ons in de juiste omstandigheden bevinden om een tweede overwinning in deze zware wedstrijd te behalen. Het Franse team Krafft Racing bewees de voorbije drie Belcar-meetings dat het zeer sterk staat, zowel technisch als strategisch en de auto is prima. Iedereen weet ondertussen wat de sterke en minder sterke kanten van de Norma M20FC zijn en het is aan ons, rijders, om ons daaraan aan te passen. De snelheid in de bochten, de zuinigheid van de auto en de wendbaarheid zijn voor Zolder onmiskenbare troeven.

Het team speelt ook mee voor de titel in het Belcar Endurance Championship en dat maakt natuurlijk de opdracht er niet makkelijker op. Christoff Corten: “Uiteraard willen wij ons positie in de top-3 van het kampioenschap ook versterken of verbeteren, want daar is Zolder het uitgelezen terrein voor met dubbele punten. Uiteraard heeft die dubbele opdracht invloed op de manier waarop wij de race aanpakken. Risico’s zijn uit den boze, wij gaan niet mee jagen in de eerste ronden, om wat extra publiciteit mee te pakken, want at verhoogt de kans op aanrijding en ongevallen enorm. We gaan een vast tempo rijden, de mechaniek niet te zwaar belasten en ook trachten banden en benzine te sparen, want de tijd die je stilstaat naast de piste in Zolder is altijd moeilijk in te halen op de piste. Op die manier, een beetje oldschool endurance racen, gaan we trachten zo hoog mogelijk te scoren!”

De 24 Uur van Zolder start met de trainingen en kwalificaties op 8 augustus, tot diep in de avond met de spectaculaire nachttrainingen. Op vrijdag 9 augustus is er geen activiteit op de Limburgse omloop, maar zaterdag en zondag 10 en 11 augustus keert de actie volop terug. De race zelf start zaterdag, terwijl de finishvlag uiteraard 24 uur later valt.

(persbericht)