Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Brno)

In een notendop: MotoGP (Brno)

  • MotoGP – Marc Marquez (Honda) won in het Tsjechische Brno een wedstrijd die hem op het lijf was geschreven. Marquez was vanop pole het beste weg en kon daarna de race controleren. Andrea Dovizioso op de fabrieks Ducati en Jack Miller op de Pramac Ducati mochten mee op het podium. Marquez blijft royaal leider in de tussenstand van het kampioenschap.
  • Moto2 – Alex Marquez, jongere broer van, haalde op even overtuigende wijze de zege binnen in de Moto2 op Brno. Marquez, uitkomende voor het Marc VDS team, haalde het voor de Italianen Di Giannantonio en Bastianini. Alex Marquez blijft ook leider in de Moto2 tussenstand.
  • Moto3 – De kleinste klasse was als vanouds het toneel van heel wat duels en van veel valpartijen. Uiteindelijk werd het Aron Canet die met KTM op gewiekste wijze opklom en daarna de leidng overnam terwijl de achtervolgers onder elkaar duelleerden. De Italianen Dalla Porta en Arbolino vervolledigden het podium. In de tussenstand van het kampioenschap neemt Canet opnieuw de leiding.

(foto: motogp.com)