Home > #Hoofdnieuws > F1: Verstappen met zijn eerste pole

F1: Verstappen met zijn eerste pole

Hij werd de honderste rijder die een pole behaalde in de geschiedenis van de Formule 1. En voor Max Verstappen was het zijn allereerste pole, iets waar hij nu al geruime tijd naar op zoek was.

Het begon in Q1, het eerste deel van de sessie. Daarin zagen we de verrassende uitschakeling van Daniel Ricciardo op de Renault. Voor het overige zagen we een tik van Leclerc tegen de banden in de laatste bocht en de uitschakeling van “the usual suspects” als Stroll, Kubica, een minder voor de hand liggende Perez en Russell, al scheelde het bij de Engelsman weinig of hij had de Williams naar Q2 gebracht.

De Toro Rosso’s van Kvyat en Albon, de Alfa van Giovinazzi, de Haas van Magnussen en de Renault van Hulkenberg waren de volgenden om naar de bank te gaan na afloop van Q2. En dan was het tijd om te zien of Verstappen de Mercedes mannen achter zich zou kunnen houden. De Ferrari’s dienden een onderling gevecht te voeren, met Leclerc op de vierde plaats voor Vettel. Zij voerden de rest van het veld aan die binnen de 1’15” reden met Gasly, Norris en Sainz. Verder weg zaten Grosjean en Raikkonen in de 1’16”. En vooraan? Daar dook men in de 1’14”. Verstappen zette een eerste besttijd en verbeterde die in zijn twee run naar 1’14″572. Valtteri Bottas, onder druk bij Mercedes, probeerde maar strandde op 1’14″590. En Lewis Hamilton haalde 1’14″769 en was relatief tevreden met een positie de hem in een uitstekende hinderlaag brengt wanneer vooraan wat mis gaat.

Zo haalde Max Verstappen, tot jolijt van de vele Nederlanders op de Hungaroring, dan toch zijn langverwachte pole position. Voor Honda zelfs de eerste sinds 2006! Dertien lange jaren geleden dus… Kan de hemel nog meer oranje kleuren? Ja hoor. Morgen bijvoorbeeld wanneer Super Max met een nieuwe zege zich opnieuw bij de titelkandidaten zou kunnen plaatsen.

(foto: W.Bouchez)