Home > Rally > WRC Finland: Latvala leider in secondespel

WRC Finland: Latvala leider in secondespel

De Rally van Finland is aan het uitdraaien op een heus secondespel. Toyota domineert nog altijd de top van het klassement, met Jari-Matti Latvala die ondertussen de leiding heeft overgenomen van Ott Tänak. Esapekka Lappi (Citroën) presenteert zich wel meer en meer als de challenger van het weekend. Hij volgt op amper een seconde van zijn landgenoot. Kris Meeke is voorlopig derde (+ 2 seconden), gevolgd door Tänak (+2,1 seconden). De kleinste misstap kan dus voor verandering zorgen in de top vier.

Latvala nam de leiding in proef zeven dankzij zijn scratch. In proef acht verraste Andreas Mikkelsen (Hyundai) met de snelste tijd, zij het met een miniem verschil op Esapekka Lappi. Latvala behield de leiding, met na hem drie rijders in dezelfde tijd. Meeke, Tänak en Lappi bevonden zich allemaal op 0,6 seconden van de Fin in de algemene rangschikking. Proef negen was opnieuw een kolfje naar de hand van Latvala, die zo zijn voorsprong uitdiepte.

Thierry Neuville (Hyundai) blijft ondertussen hangen op een achtste plaats. Onze landgenoot moet nog ruim vijftien seconden zien goed te maken op zijn voorligger, wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën). Een dag om snel te vergeten voor Neuville: “Met hoe we nu rijden zouden we normaal sneller moeten zijn dan de andere jongens, maar dat is niet het geval. Ik weet echt niet hoe het komt, want nochtans probeer ik alles uit de kast te halen. We missen iets, maar weten niet wat het is.”

Straks volgen er nog twee proeven, te beginnen met de tweede passage over Äänekoski om 17u42.

You may also like
WRC: parcours rally van Finland krijgt heuse make-over
WRC: met Latvala in 2020!
WRC Finland: superieure Tänak aan het feest in Finland
WRC Finland: autoritaire Tänak gaat als leider slotdag in