Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – F3 in Hongarije

In een notendop: F1 – F2 – F3 in Hongarije

  • FIA Formule 1 – De motregen zorgde voor een vochtige baan in de tweede vrije training voor de F1 op de Hungaroring. De besttijden werden in het begin van de sessie gezet, toen slicks nog een optie waren, daarna schakelde iedereen over naar intermediate banden. Red Bull zette de toon met Pierre Gasly voor Max Verstappen, de Mercedessen volgden met Hamilton en Bottas. De Ferrari’s zaten ver weg met een zevende plaats voor Leclerc en een dertiende voor Vettel.
  • FIA Formule 2 – Nyck De Vries zorgde opnieuw voor de pole in de F2 met zijn ART machine. Hij bleef voor aan Luca Ghiotto (UNI Virtuosi) en aan Nicholas Latifi (DAMS). Eerder vandaag was De Vries ook al de snelste in de vrije training, waarin hij Mick Schumacher (PREMA) en Antoine Hubert (Arden) achter zich hield.
  • FIA Formule 3 – De Deen Christian Lundgaard was voor ART de snelste in de vrije trainingen van de Formule 3. Hij was er sneller dan Pedro Piquet (Trident) en Jake Hughes (ART). De kwalificatie en een eerste race zijn er voor de FIA F3 morgen zaterdag.

 

(foto: W.Bouchez)