Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: WRT maakt technische pitstop met leidende Audi

Total Spa 24: WRT maakt technische pitstop met leidende Audi

Nu de nacht van de Total 24 Hours of Spa is aangevat, blijft het regenen boven de Ardennen. WRT maakte van de regenval gebruik om de leider in de wedstrijd, de #1 Audi R8 LMS van René Rast, Robin Frijns en Nico Müller binnen te brengen voor de verplichte technische pitstop van vijf minuten. De #25 Saintéloc Audi van Frédéric Vervisch heeft de leiding overgenomen, maar kwam wel met de schrik vrij na een mogelijke inbreuk op het pitstopreglement.

Een handvol favorieten heeft om middernacht hun technische pitstop afgewerkt, waaronder ook de #107 Bentley van Jordan Pepper, Jules Gounon en Steven Kane. De Britse constructeur hield er dezelfde denkwijze op na als het team van Vincent Vosse. “We lagen aan de leiding en we verliezen wat minder tijd door de tragere chrono’s in de regen. Bovendien zijn we blij om de verplichte stop achter de rug te hebben“, klonk het bij de teambaas van het Belgische team.

De Nederlandse DTM-rijder Robin Frijns ging echter niet akkoord met de tactiek van het Auditeam. “Ik had veel liever gewacht op een mogelijke neutralisatie, om zo nog minder tijd te verliezen.” Frijns vertelde ons eveneens over de belangrijkste concurrentie…

Foto: Tino Jacobs

You may also like
Michelin en Symbio: de weg naar de toekomst van de autosport wordt nu gebaand met MissionH24
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa