Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”

Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”

Dries Vanthoor gaat dit weekend de strijd aan met de #2 WRT Audi. Hij heeft nog een eitje te pellen met de 24 Uur van Spa en klinkt overtuigd: “Ik wil uitrijden en winnen!”. Wij spraken hem vier uur voor de start.

Ben je tevreden met je startplek?

“De superpole verliep niet helemaal volgens het plan, al ben ik wel blij met de zesde plaats. De race duurt nog lang, dus alles kan nog. De weersomstandigheden zijn ook een heel belangrijke factor tijdens de hele race. De regen kan een voordeel zijn voor ons, maar er zijn nog teams die dat mee hebben.

Zie je je grootste concurrentie bij de andere Audi’s?

“Dit weekend heb ik concurrentie van de andere constructeurs, maar ook van de Audi’s. Vooral de #1 is heel sterk, daar is iedereen het wel over eens denk ik. Tijdens de laatste uren kan het natuurlijk op strategisch gebied goed zijn dat we met veel Audi’s zijn…”

Deze editie betwist je met Stippler, is dat een voordeel?

“Vorig jaar reed ik met Christopher Mies, dit jaar met Frank Stippler. Frank heeft meer ervaring, dus als alles goed verloopt is dat een groot pluspunt. En dat hebben we nodig, ik wil de 24 Uur nog steeds uitrijden en winnen. Dat ik de 24 Uur van de Nürburgring heb gewonnen verandert daar niets aan!”

Foto © Jens Mommens

You may also like
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
In een notendop: GT World en DTM
GT3 – TCR: Audi Sport kent zijn effectieven
IGTC Kyalami: Team WRT voor een eerste zege in Intercontinental GT Challenge