Home > #Hoofdnieuws > F1 Hockenheim: Ferrari schaamrood, Hamilton voor de 87ste maal

F1 Hockenheim: Ferrari schaamrood, Hamilton voor de 87ste maal

Ferrari ziet rood in Hockenheim, maar dan wel schaamrood. Na de opgave in Q1 voor Sebastian Vettel met turboproblemen, moest ook Charles Leclerc in Q3 de handdoek in de ring gooien. De Monegask kon met een probleem met de benzinetoevoer de box niet verlaten en dus werd het meteen een tiende startplaats voor Leclerc en de laatste voor Vettel. Ferrari staat dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen.

Naast de drama’s voor de Italianen, pakte het team dat thuis rijdt, Mercedes, de polepositie in Hockenheim. Lewis Hamilton pakte zijn 87ste polepositie, drie tienden voor Max Verstappen (Red Bull), zijn beste resultaat in de kwalificaties dit seizoen. Valtteri Bottas (Mercedes) werd derde, voor Pierre Gasly (Red Bull). Kimi Raikkonen start morgen als vijfde. Grosjean, Sainz, Perez, Hulkenberg en Leclerc maken de top-10 vol.

De eerste sessie van de kwalificaties in Hockenheim begon ondanks de droge omstandigheden meteen een donderslag. Sebastian Vettel reed met zijn Ferrari buiten, maar kwam met een motorprobleem meteen weer binnen. De Duitser verliet uiterst ontgoocheld de box en mag morgen als laatste van start gaan. Ondertussen raasde zijn teamgenoot Charles Leclerc door en zette in Q1 meteen een zeer sterke tijd neer. Andere slachtoffers van Q1 waren Albon (Toro Rosso), Norris (McLaren), Russell (Williams) en Kubica (Williams).

Geen echte verrassingen in Q2, al was de eliminatie van de Renault van Ricciardo toch niet verwacht. Samen met de Australiër, verdwenen ook Stroll (Racing Point), Giovinazzi (Sauber), Kvyat (Toto Rosso) en Magnussen (Haas).