Home > #Hoofdnieuws > F1 Duitsland: Vettel start goed

F1 Duitsland: Vettel start goed

Ferrari startte sterk in de eerste vrije training van de F1 in Duitsland, met een beste tijd voor Sebastian Vettel voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Beide Mercedes – overigens met een nieuwe look – volgden, met Lewis Hamilton op drie en Valtteri Bottas na een crash op vijf.

De Red Bull van Max Verstappen kon zich tussen de beide Duitse F1 nestelen. Pierre Gasly (Red Bull) kon de top 6 vervolledigen. Carlos Sainz Jr (McLaren) was best of the rest als 7de, voor Romain Grosjean (Haas), Lance Stroll (Racing Point) en Daniel Ricciardo (Renault). Vandaag staat nog een tweede sessie op het programma.

Het Motordrom van Hockenheim was gisteren al een braadpan, en vandaag zet die trend zich nog even door, zij het dan gemilderd. Als er gisteren nog een 41 graden werd genoteerd dan steeg het kwik vanmiddag nog niet boven de 36°C. En dat is een voorbode van wat er gaat komen. Er worden voor zaterdag, en ook voor zondag trouwens, regen en onweders voorspeld. De vraag wordt dus straks, “wat zal er in de tweede vrije training nog gebeuren?”, “wie gaat er nog buitenkomen?” Immers, met het vooruitzicht op natte kwalificaties en mogelijk een natte race, of toch een deel daarvan, heeft het in wezen weinig nut om nu al afstellingen in elkaar te draaien of banden te offeren.

Vermelden we ook nog dat in de vrije training voor de ADAC Formule 4 Arthur Leclerc, kleinere broer van, een achtste tijd neerzette.