Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Laurens Vanthoor primus in boeiende eerste training

Total Spa 24: Laurens Vanthoor primus in boeiende eerste training

Onze landgenoot Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Timo Bernhard hebben in bloedhete omstandigheden de debatten van de Total 24 Hours of Spa 2019 geopend. In hun Porsche 911 GT3-R #117 van Küs Team 75 Bernhard waren op donderdagmiddag onklopbaar op het circuit van Spa-Francorchamps. Maxime Martin plezierde de Belgische fans met de tweede rondetijd in zijn Aston Martin Vantage #62 van R-Motorsport.

Het werd een meer dan interessante vrije training, waarin de beste rondetijd meermaals van kamp veranderde. De grote verliezer van de oefensessie was BMW, dat met geen van beide fabriekswagens in de top 40 terechtkwam.

De Britse constructeur eindigde wel helemaal bovenaan in Pro-Am, maar de #97 van Oman Racing with TF Sport van het viertal Yoluc-Al Harthy-Thiim-Eastwood kwam naar het einde van de sessie toe wel in de bandenmuur van de Raidillon terecht. In de Silver Cup was de AKKA ASP Mercedes #90 van Fraga-Bastian-Boguslavskiy nipt sneller dan de Honda NSX #22 van Jenson Team Rocket RJN (Moore-Sanchez-Frommenwiler-McMurry).

De snelste Am-auto eindigde ietwat verrassend op de vijftiende plek, dankzij de inspanningen van de #29 Raton Racing by Target Lamborghini Huracan van Lenz-Tomas-Constantini-Di Folco.

De Pre-Qualifying vindt al over enkele uren plaats, van 16.10 tot 17.10 uur.

UPDATE: TF Sport wisselt meer dan waarschijnlijk het chassis van de #97. De auto die vorig weekend het Brits GT-kampioenschap betwistte, neemt dan de plaats in van de vaste auto.

Foto Tino Jacobs

You may also like
Michelin en Symbio: de weg naar de toekomst van de autosport wordt nu gebaand met MissionH24
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa