Home > #Hoofdnieuws > ELMS: Sam Dejonghe kent pech

ELMS: Sam Dejonghe kent pech

De Europese variant van het WK Uithouding is de European Le Mans Series en in die serie zien we sinds kort ook Sam Dejonghe van start gaan. Dit weekend was de European Le Mans Series te gast in het bloedhete Barcelona voor een race van 4 uur. Sam Dejonghe liet zien dat hij ook op Europees niveau snel is, maar de techniek speelde hem parten.

De #13 LMP3-wagen van het team Inter Europol Competition won met Martin Hippe en Nigel Moore de race in de LMP3-categorie en zij leiden nu in het kampioenschap. De andere wagens van het team, de #34 LMP2 en de #14 LMP3, van Sam Dejonghe dienden echter op te geven. Beide wagens waren erg competitief tot hun opgave in het derde uur van de race. Sam Dejonghe nam in de #14 LMP3 een goede start en reed van de 15de naar de 9de plaats en was 8ste na het eerste uur. Paul Scheuschner, zijn teamgenoot, kwam in het derde uur echter tot stilstand met een stukke motor. “Het was een moeilijk weekend met veel technische problemen. Maar de auto ging goed tijdens de race en ik reed in mijn rijbeurt uiteindelijk naar een zevende plaats“, aldus Dejonghe. “Dan stopte de auto tijdens de rijbeurt van Paul en weg was de kans op een goed resultaat. Maar zoals steeds in de sport, moet je de positieve aspecten onthouden en vooruitkijken naar de volgende race, in Silverstone.”