Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Russell Racing leidt, verscheidenheid troef in tussenstand

Belcar: Russell Racing leidt, verscheidenheid troef in tussenstand

In het nationale uithoudingskampioenschap Belcar zijn we goed halverwege het seizoen 2019 en met de 24 Hours of Zolder voor de deur, is een stand van zaken nuttig. Na de mindere wedstrijd van zaterdag, leiden de broers Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus (120) nog steeds, maar nu voor de mannen van Krafft Racing (108), met name Bert en Stienes Longin en Christoff Corten. Wim Spinoy en Kenneth Heyer (104) bewijzen dat je met een GT4-wagen ook kan meespelen voor de titel, want de VEIDEC-rijders zijn derde algemeen.

Het Belcar Endurance Championship is mooi in evenwicht, met wagens uit vier verschillende klassen in de top-5. Achter de geciteerde top-3, volgen immers Dylan Derdaele en Nicolas Saelens (94), met hun Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo uit Belcar 3, voor de Thems Racing Porsche 991 van Vandierendonck-Theunkens (91). Voeg daar nog de tiende plek van Guido en Tom Werckx aan toe, met hun BMW Clubsport uit Belcar-6 en dan is duidelijk het reglement kansen aan iedereen biedt. Jochen Stevens en Laurent Vandevelde zijn de leider in Belcar-5 en bevinden zich als twaalfde (75) net buiten die top-10.

Deldiche achtervolgt

Bij de teams die niet helemaal vooraan te vinden zijn, valt vooral Deldiche racing by JTB op, met de Norma van Boonen en co op plaats negen (82) en de teamgenoten op plaats 14 met 70 punten. Een goede 24 Hours of Zolder kan uiteraard het tij nog doen keren.
In de diverse klassen is het nog nagelbijten, behalve misschien in Belcar 2, waar Thems geen concurrentie meer heeft van No Speed Limit. Het team van Fred Bouvy gaf er immers de brui aan, en Thems heeft nu enkel nog Porsche Cayman in de achteruitkijkspiegel. Ook in Belcar 4 zijn Wim Spinoy en Kenneth Heyer met een stevige voorsprong uit Spa vertrokken. Melden we nog dat Yannick Hoogaars beste Junior is, voor Bas Schouten en Gilles Magnus en dat Kata Bozo de Ladies Trophy leidt.