Home > Circuit > TCR Europe: weekend om te vergeten voor Gilles Magnus

TCR Europe: weekend om te vergeten voor Gilles Magnus

Een weekend om te vergeten, nu richting Oschersleben”

 

 Na drie succesvolle meetings in TCR Europe en Benelux viel er voor Gilles Magnus minder te rapen op de Red Bull Ring. Hoewel de vertegenwoordiger van het RACB National Team aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS geen punten wist te scoren, deed hij op de Oostenrijkse omloop toch heel wat ervaring op.

 In de autosport horen ook tegenvallende resultaten tot de leerschool. Dat is wat Gilles Magnus zich zondagavond voorhield, bij het verlaten van de Red Bull Ring. “Dit was een tegenvallend weekend”, vat onze landgenoot samen. “Tijdens de kwalificaties vroeg ik de technici van Comtoyou om de afstellingen wat te wijzigen, maar dat bleek geen goed idee. Ik kon pas de elfde tijd neerzetten.”

De eerste race op zaterdag werd dan ook geen succes. “Ik miste mijn start volledig en na enkele honderden meters lag ik al 22ste. Ik wist nog enkele wagens te passeren, maar omdat de wedstrijd lange tijd werd geneutraliseerd kon ik uiteindelijk pas als 17de en dus buiten de punten aantikken.”

Op zondag liep het al niet veel beter voor de jonge Belg. “Het regende, de piste lag er nat bij. Eigenlijk omstandigheden die ik wel graag heb. Van de elfde plaats op de grid wist ik op te rukken naar de zevende plaats. Helaas liep ik na een contact met Daniel Lloyd een lekke band op mijn Audi RS 3 LMS op. Een opgave was onvermijdelijk. Qua punten is de oogst dus zeer mager. Ik trok naar Oostenrijk in de hoop toch enkele eenheden te scoren, maar op de Red Bull Ring werden het er nul. Als je hoopt een rol te spelen in de titelstrijd is dat uiteraard ontgoochelend. Maar voor de start van het seizoen was dat niet het doel. Het waren de heel goede resultaten bij de eerste raceweekends die onze ambities lieten stijgen. Na deze Oostenrijkse manche trek ik met een heel realistische instelling naar de volgende races. Ik kijk nu al uit naar de meeting in Oschersleben, begin augustus, om te proberen opnieuw in de top-3 van het kampioenschap te geraken.”

(persbericht)

 

You may also like
TCR Europe: “Alles is nog mogelijk”, zegt Maxime Potty
Maxime Potty: een weekend om snel te vergeten