Home > Circuit > In een notendop: PSC – FIA F3 – FIA F2 – F3R – Euroformula – Indycar

In een notendop: PSC – FIA F3 – FIA F2 – F3R – Euroformula – Indycar

  • Porsche Supercup – Op de omloop van Silverstone haalde de Turk Ayhancan Güven zijn eerste pole in de Porsche Supercup. Hij toonde zich sneller dan Florian Latorre en Porsche-Junior Jaxon Evans.
  • FIA Formula 3 – Jüri Vips (Hitech) maakte er in de F3 een rijles van op Silverstone. Hij weerstond van bij het groene licht alle aanvallen van Jehan Daruvala en reed vanop pole naar de zege. Achter hem vervolledigde het Prema duo Daruvala en Marcus Armstrong het podium.
  • FIA Formula 2 – De Italiaan Ghiotto maakte een perfecte start in de hoofdrace voor de F2 op Silverstone en ging voorbij aan zijn UNI Virtuosi teamgenoot Guan Yu Zhou. Hij kon zijn voorsprong behouden en leverde na de pitstops een mooi duel met Nicholas Latifi (DAMS). Zege dus voor Ghiotto, Latifi en Zhou mochten mee op het podium.
  • Euroformula – Op de Red Bull Ring maakte kampioenschapsleider en poleman Marino Sato (Dallara-Spiess Motopark) kort werk van de tegenstand. Sato ging naar de overwinning voor Jack Doohan (Dallara-HWA Double R) en Lukas Dunner (Dallara-HWA Teo Martin).
  • F3 Regional – Nog op de Red Bull Ring stormde poleman  Frederik Vesti (Prema Powerteam) naar de zege in de F3 Regional Europe. Achter hem eindigden de Braziliaan Igor Fraga (Formula PRT) en David Schumacher (US Racing). Morgen worden in deze serie nog twee wedstrijden afgewerkt waarbij de pole voor beide races gaat naar… Frederik Vesti!
  • Indycar – In de laatste vrije sessie van de Indycar op Toronto zette Simon Pagenaud zijn goede vorm verder met een besttijd. Vanavond volgt de kwalificatiesessie.

(foto:racecam.de)