Home > Circuit > In een notendop: Euroformula – F3R – Indycar – Super Formula

In een notendop: Euroformula – F3R – Indycar – Super Formula

  • Euroformula – Het was kampioenschapsleider Marino Sato (Dallara-Spiess Motopark) die met 1’23″964 de pole zette in de eerste kwalificatiesessie van de Euroformula Open op de Red Bull Ring. Hij ging voor aan Julian Hanses (Dallara-Spiess Motopark) en Christian Hahn (Dallara-Spiess Carlin). Billy Monger (Dallara-Spiess Carlin) start in vierde positie.
  • F3 Regional – Frederik Vesti (Prema), gisteren ook al snelste in de vrije trainingen, pakte de pole voor de eerste race van het weekend in de F3 Regional Europe op de Red Bull Ring. Hij start voor twee klinkende namen: teamgenoot Enzo Fittipaldi (Prema) op plaats twee en David Schumacher (US Racing) op plaats drie. Vanavond is er al een eerste race. Op zondag volgen nog twee manches.
  • Indycar – Simon Pagenaud was de snelste in de gecombineerde tabel van de vrije trainingen op vrijdag in Toronto. Hij was sneller dan Felix Rosenqvist. De beide trainingssnelsten, samen met de man op de derde plaats, Sebastien Bourdais, haalden tijden beneden de 1 minuut. Er is nog een derde training vandaag, voor de eigenlijke kwalificaties.
  • Super Formula – Alex Palou (Nakajima Racing – Honda) start op pole in Fuji tijdens de race van de Super Formula morgen en dat voor Sho Tsuboi (P.mu/cerumo. INGING – Toyota) en Yuji Sekiguchi (Team Impul – Toyota).

(foto:formula3regional)

You may also like
In een notendop: F2 – F3
Bahrein: de timing van het eerste weekend
In een notendop: F1 – F1 Academy – F3
F3: wat moet u weten voor 2023