Home > #Hoofdnieuws > Formula E New-York: Buemi wint, Vergne nog geen kampioen

Formula E New-York: Buemi wint, Vergne nog geen kampioen

In New-York is er nog geen uitsluitsel over de titels in de Formula E. De zege in de eerste van twee ePrix van New York ging naar Sébastien Buemi (Nissan e.dams). De Zwitser haalde zijn eerste zege van het seizoen voor Mitch Evans (Jaguar), Felix Da Costa en Alexander Sims (beide BMW i Andretti). De eindfase van de race zag onder meer titelkandidaat Jean-Eric Vergne (DS) in de fout gaan, waardoor de Fransman nog niet zeker is van de titel. Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler) werd vijfde. Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) startte als laatste, maar werd nog mooi negende. Stoffel Vandoorne (HWA) kwam als dertiende aan.

Het was zonder meer één van de meeste opvallende beelden van het weekend, Jean-Eric Vergne die na een vrij potig inhaalmanoeuvre in de laatste ronde tot stilstand kwam tegen de wagen van Felipe Massa. Vergne moet misschien vooral woedend zijn op zichzelf. Als resultaat van zijn risico’s bleef hij puntenloos en zo maken de mannen achter hem in het kampioenschap morgen ook nog kans op de titel.

Want zelfs als Jean-Eric Vergne (130) nu nog 22 punten (met 29 te verdienen) voorsprong heeft op Lucas di Grassi (108), is de titel dus nog niet binnen. Di Grassi moet morgen wel winnen of tweede worden in combinatie met een snelste ronde en polepositie. Mathematisch maken ook nog Mitch Evans (105) en Sébastien Buemi (104) nog kans op de titel. Bij de merken komt Audi dichter bij DS en dus ook daar antwoord morgen!