Home > #Hoofdnieuws > DTM Norisring: Rast sterk, Aston knap

DTM Norisring: Rast sterk, Aston knap

René Rast vliegt door het DTM-seizoen 2019. De Duitse kampioen van 2017 won in Nurnberg als zijn 13de wedstrijd uit zijn carrière en vergroot zo zijn voorsprong in het kampioenschap aanzienlijk. In zijn Audi RS5 DTM was hij na een tactische wedstrijd sneller dan zijn merkgenoot Nico Müller en de eerste BMW, de RBM BMW M4 van Joel Eriksson.

Een aanrijding in de eerste ronde, eentje die overigens een einde maakte aan de race van Pietro Fittipaldi (WRT Audi) bepaalde grotendeels het wedstrijdverloop. De safetycar kwam buiten en een deel van het veld dook meteen de pitlane in. Onder hen ook René Rast die eerder zijn start miste, naast Mike Rockenfeller en Loic Duval die achteraan dienden te starten na fouten onder ‘parc fermé’. Rast deed zo de beste zaak en na alle stops leidde de Duitser comfortabel en hij won dus logischerwijze. Op de meet pikte een aanstormende Müller na een mooie remonte de tweede plek in van Eriksson. Loïc Duval (Audi) werd vierde, voor Bruno Spengler (BMW) en de eerste Aston Martin, het exemplaar van Daniel Juncadella die een sterke race reed en even op een potentieel podium reed. Ook Jake Dennis en Ferdinand Hbasburg pakten punten voor Aston. Philipp Eng (RBM BMW) werd achtste. Voor WRT werd deze race er een om snel te vergeten.

Rast (118) leidt nu in het kampioenschap voor Muller (97) en Eng (91). Morgen volgt de tweede race op het Duitse stratencircuit.