Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: stemmen van de Belgen

Spa 24: stemmen van de Belgen

Over iets meer dan drie weken start de 24 Uur van Spa editie 2019. Tijdens de testdagen sprak Autosportwereld.be met een selectie van de landgenoten die aan de start verschijnt van de meest prestigieuze GT-race van het jaar. De jonge Charles Weerts (18) staat voor het eerst in zijn carrière aan de start van een etmaalrace tussen de ervaren rotten…

Foto’s © Matthias Hautekiet

Charles Weerts, #10 WRT Audi R8 LMS GT3: “Dit is mijn eerste 24 Uur, uiteraard vind ik het spannend! De overstap van de Formule 4 vorig jaar verloopt voorlopig goed, ondertussen ben ik de Audi al goed gewoon. Het blijft een voertuig met vier wielen en een stuur… Na de overwinning in Misano eergisteren, zit het vertrouwen in de wagen zeker goed.

Frédéric Vervisch, 25 Sainteloc Audi R8 LMS GT3: “Vandaag heb ik nog niet in de auto gezeten, maar het ziet er goed uit. Dit jaar staan meerdere sterke Auditeams op de deelnemerslijst, dat is alleen maar positief voor ons. Na de zege op de 24 Uur van de Nürburgring met Dries, vind ik het wel jammer dat we niet opnieuw samen kunnen rijden. Maar ik ben blij dat Audi mij het vertrouwen heeft gegeven om met deze wagen mee te rijden. De 24 Uur van Spa staat sowieso bovenaan mijn lijstje van races die ik graag wil winnen.” 

Maxime Soulet, #108 M-Sport Bentley Continental GT3: We zijn met 35 die voor de zege gaan dit jaar, inclusief wij. Ik voel me goed in de wagen, ondertussen ken ik de Bentley ook al vanbinnen en vanbuiten. Een podium zit er voor ons zeker in, voorlopig verloopt alles alleszins op wieltjes.

Dries Vanthoor, #2 WRT Audi R8 LMS GT3: Alles voelt goed aan, maar het is nog drie weken tot de start en bijgevolg nog wat te vroeg voor uitspraken over eventuele zeges. Ik heb zelfs de deelnemerslijst nog niet bekeken! Ik hoop wel dat Spa me dit jaar iets beter behandelt dan tijdens mijn vorige twee deelnames, waar ik telkens pech kende…”

Maxime Martin, #62 Aston Martin Vantage AMR GT3: De Vantage is heel betrouwbaar, maar het blijft natuurlijk een redelijk nieuwe wagen. We gebruiken de testdagen vooral om ons BoP op punt te stellen, het kriebelt om aan de start te komen!

You may also like
In een notendop: GT World en DTM
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee
IGTC Bathurst 12: Audi, BMW en Mercedes in vrije trainingen