Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Autosportwereld.be sprak met José-Maria Lopez

Spa 24: Autosportwereld.be sprak met José-Maria Lopez

Het was enigszins verrassend nieuws dat José-Maria Lopez aan de start van Total 24 Hours of Spa zal verschijnen. De Argentijnse wereldkampioen toerwagens, die ondertussen in FIA WEC en Formula E aan de slag is, start in een Land Motorsport Audi R8 LMS van Montaplast by Land-Motorsport met Ricardo Feller en Christopher Mies.

Foto: © Jens Mommens

Ik kom niet om mee te doen, maar om vooraan mee te spelen”, toont Lopez zijn ambitie. “Ik ben iemand die graag racet en ik wil aan de slag blijven. Mijn contract in Formula E wordt waarschijnlijk niet verlengd en dus ga ik andere pistes inslaan. GT3 is daarbij een optie, vandaar mijn deelname hier met Montaplast by Land-Motorsport en Audi Sport, in zeer goed omstandigheden. Vandaar ook dat ik geloof in onze kansen, mede door de ervaring van Christopher.”

Een GT3 is geen eenzitter, prototype of toerwagen, “en dat had ik ook door na enkele meters. Het zijn geweldige wagens, maar uiteraard zonder de downforce van de Toyota, waarmee ik hier de voorbije seizoenen reed. Maar, met 72 gelijkaardige wagens op de piste, zal het een gevecht van start tot finish worden. Deze 24 Uur van Spa is mogelijk een begin van meer races in GT3, in Europa of daarbuiten.”