Home > #Hoofdnieuws > BRC Ypres: wat met de benzine en Breen?

BRC Ypres: wat met de benzine en Breen?

In Ieper hebben we een mooie wedstrijd gezien, met een verdiende winnaar. Echter aan de zege van Craig Breen hangt een geurtje, waar de Noord-Ier zelf niets aan kan doen en het incident doet absoluut niets aan de zege van Breen af, hij was in Ieper de beste. Hoe dan ook het klassement in Ieper is dus niet definitief.

Breen heeft tijdens de rally (na KP18), op een publieke plek, zonder enige bescherming een benzinebevoorrading uit een benzinevat gehad, iets wat formeel verboden is. Bovendien stond er rond de auto publiek, waren niet de nodige veiligheidsmaatregelen genomen en vooral kwam de toelating voor het bevoorraden via mail van de wedstrijdorganisator. Het zou, wij benadrukken zou, om hoogdringendheid gegaan zijn en dat zou dan weer kunnen naar gelang de interpretatie van de regels. De aanleiding van het incident was een te laag volume bij het tanken in de voorziene zone voorafgaand, waarbij de ‘man aan de pomp’, ofwel zelf een fout heeft gemaakt ofwel een verkeerde litrage van het team heeft doorgekregen.

Er werd voor de inbreuk een rapport opgemaakt door de sportcommissarissen, maar tot dusver is er geen klacht van een andere deelnemer.