Home > #Hoofdnieuws > BRC Ypres: Breen toch niet zeker van zege? Bedoret stevig gecrasht

BRC Ypres: Breen toch niet zeker van zege? Bedoret stevig gecrasht

In Ieper speelt de hoge temperatuur de teams toch wel wat parten. Tijdens de voorlaatste lus verloren we bovendien Sébastien Bédoret na een reeks koprollen. De jonge Waal was tot dan ‘best of the rest’. Vooraan blijft Craig Breen leider, al zou een mogelijke inbreuk wegens ongeoorloofd tanken de zaken nog kunnen wijzigen. De eerste editie van de Masters was dan weer voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, die na de opgave van Bryan Bouffier naar de finish cruiseten. Dat de Hyundai hier zou winnen, was uiteraard duidelijk.

Pieter Tsjoen was na de voorlaatste lus van de slotdag duidelijk: “Er zijn foto’s van Craig Breen die ongeoorloofd tankt, wat uiteraard niet kan. Ik ben benieuwd of er gevolg aan zal gegeven worden, maar de beelden zijn duidelijk…” Andere bronnen hebben het over een fout van de officiële tanker, een fout die dan zou rechtgezet zijn.

Voorlopig staat de eerste plek van Breen dus niet ter discussie, maar dat kan dus nog, Breen die 25,5 seconden bonus heeft op Kevin Abbring en 42 op Kris Princen, uiteraard alle drie in een VW Polo GTi. Freddy Loix en Vincent Verschueren volgen, maar de tussentijd is nog niet aangepast met normtijden voor de deelnemers die opgehouden werden door het stevige ongeval van Sébastien Bedoret. Ook Ole Christian Veiby zijn Hyundai brandde uit en dus is de Noor naar huis.

Kevin Abbring: “We hebben laten zien dat we de snelheid hadden om voor de overwinning te strijden. Deze middag hebben we gereageerd op de aanvallen van Breen deze ochtend. De achterstand die we gisteren opliepen is nu nog quasi dezelfde. Zo zie je maar hoe deze wedstrijd in elkaar zit. Nu moeten we vooral goed en wel zien te finishen.”

Craig Breen: “Al het hele weekend voel ik me top in de wagen. De wedstrijd verloopt tot nu toe perfect voor mij. Ik zit goed in het ritme en voorlopig blijf ik ook foutloos. We zijn er evenwel nog niet. Ik hoorde dat ook deze lus nog enkele jongens in de problemen kwamen. We moeten zeker nog die laatste proeven zien te overleven .”

Er resten nog vier proeven, maar het is vooral wachten op de onduidelijkheid omtrent het tankincident van Breen.