Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: de Belgen in de race (deel 2)

Ring 24: de Belgen in de race (deel 2)

Tot slot zijn er twee Belgische teams bestaande uit echte liefhebbers die ook hun ding willen doen tijdens de klassieker in de Eifel: Pitlane uit Sankt-Vith met een Toyota GT86 en JJ Motorsport uit Machelen met een BMW 325i. Beide auto’s racen ook in de kleuren van autosportwereld.be!

Jan Horemans leidde jaren aan een stuk de BMW Clubsport competitie en ook vandaag nog heeft deze wagen succes. De nieuwe auto van Denys-Eyckmans-Beulen-Penttinen (Fin) kreeg een shakedown goed twee weken geleden in Spa en staat nu te blinken in Box 22 van de bekende Duitse omloop.

We gaan bijna twee uur kunnen rijden en tanken uiteraard bij iedere stop”, legt Horemans uit. “Om de twee stints zouden we banden moeten wisselen en ik hoop dat we op één set remmen de race kunnen uitrijden. Maar goed, je weet ook hoe dat gaat in zo’n lange race. We doen met ons team, een klein team, maar wel één dat al ettelijke malen de 24 Uur van Zolder goed heeft afgewerkt. De Groene Hel is uiteraard anders, maar toch, ik denk dat we de ervaring hebben om uit te rijden en wie weet een ereplaats in de klasse V4 te versieren.

Bij de mannen uit de Oostkantons doen ze nog straffer want Muytjens-Derenne-Brody doen het als één van de weinigen met drie en dat in de bekende gele Toyota GT86! “En wij doen het met drie of vier setjes banden”, lacht Olivier Muytjens, de man achter het team. “Maar we wisselen we éénmaal de remmen, zowat halverwege. Wij hebben uiteraard al meerdere malen de race gereden en kennen de VLN ook erg goed, dus voor ons is dit een thuisrace. Ik geniet hier echt van, de sfeer, de wedstrijd en het team. Wij ambiëren eigenlijk een podium als het echt meezit, in onze klasse SP3. Afspraak zondagmiddag!”