Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Mercedes-AMG 1-2, Belgen op de tweede rij

Ring 24: Mercedes-AMG 1-2, Belgen op de tweede rij

Onder een schitterende blauwe lucht is op de Nürburgring voor de polepositie van de 47ste editie van de 24-uursrace gestreden. Lang leek het alsof Laurens Vanthoor (Porsche) zijn pole van vorig seizoen zou verlengen, maar uiteindelijk klokten twee Mercedes-AMG GT3 een fractie sneller af. Marc Engel was 0,657 seconde sneller dan onze landgenoot en Maximilian Götz deed 0,520 seconde minder lang over de prachtige omloop. Opvallend, de Belgen deden het voortreffelijk, met een erg mooie vierde chrono ook voor de Phoenix Audi R8 LMS van Fred Vervisch, de wagen waar ook Dries Vanthoor op start. Adrien de Leener (Porsche) zag zijn teamgenoot Lucas Luhr als 24ste afklokken. (later meer)

© Foto AMG-Mercedes

Marc Engel: “Erg gelukkig, om in deze fantastische race op de pole te starten. Dit is een speciaal moment voor alle rijders, als je dit kan doen in zo’n individuele oefening. Het wordt een lange race en we willen winnen.”

Max Götz: “Ik ben gelukkig voor de eerste rij met Mercedes-AMG, met dank ook aan mijn teamgenoten dat ik dit mocht doen. We hebben 24 uur voor de boeg en de winnaar zal dat team zijn dat geen of weinig fouten maakt.”

Laurens Vanthoor: “Na vorig jaar, wist ik dat het moeilijk zou worden om het tweemaal te doen, maar zij (Mercedes) waren iets sneller. Dit is puur plezier om dit te doen, ik hou er van op de mooiste omloop van de wereld, maar voor de race is het niet zo belangrijk.”

Verder op de startgrid vinden we Nico Verdonck (Hyundai) als 51ste, Denis Dupont (Porsche Cayman) als 71ste, Muytjes-Derenne-Brody (Toyota GT86) als 129ste, Beulen-Eyckmans-Denys-Penttinen (BMW Clubsport) als 146ste en Herwig Daenens (Toyota Supra) als 149ste. Xavier Maassen crashte donderdag hard in zijn Porsche en is onzeker voor de start.