Home > Rallycross > EuroRX > WRX Noorwegen: Marklund de slimste, Abbring valt op

WRX Noorwegen: Marklund de slimste, Abbring valt op

Anton Marklund haalde met de Renault Mégane RS van GC Kompetition de zege binnen op Hell in Noorwegen. Marklund bleef helder in een felbevochten finale en koos uiteindelijk voor de beste aanpak.

Niclas Grönholm (Hyundai i20) was al oppermachtig tijdens de kwalificaties en won ook overtuigend zijn halve finale. Een Kevin Abbring (Skoda Fabia) volgde de Noor op een tweede plaats. De andere halve finale was eerder verrassend een zaak voor Liam Doran in de Audi S1, die onmiddellijk voor de jokerronde koos en zo zijn voordeel haalde. Een truukje dat Doran opnieuw probeerde in de finale maar Marklund en Baumanis (Fiesta) op sleeptouw kreeg. Het was dan Abbring, die bij zijn debuut in het WK voor Supercars gelijk aan de leiding ging. Abbring probeerde het zo lang mogelijk uit te zingen, ondanks druk van Hansen en Grönholm, maar koos in de 5de ronde voor de joker. Hansen en Grönholm gingen door maar kwamen ver te kort nadat zij in de laatste ronde hun joker namen. Marklund winnaar dus, met ruime marge, voor Hansen en Grönholm. Abbring strandde uiteindelijk op de vijfde plaats. Zeker een opgemerkt debuut voor de Nederlander.

Volders in zijn eerste finale

In RX2 pakte onze landgenoot Steve Volders zwaar uit met een derde plaats in zijn halve finale. Dat leverde hem een zesde startplek op in zijn allereerste finale! Eriksson bleek in een klasse op zich te zitten en ging er van bij aanvang vandoor om nooit meer om te kijken. Volders volgde mee in derde positie en besloot in ronde 2 te gaan jokeren. Dat sloeg hem terug in de rangschikking. Hij moest ook daarna nog Kallio en even later Hoglund laten voorgaan en het leverde hem uiteindelijk een vijfde eindplaats op. Een leuk resultaat voor Renstal Trommelke!

Bij de “Europeanen”, de Supercar ERX, maakte Robin Larsson kort werk van Dubourg op de Peugeot 208 en van Bryntesson op VW Polo. Indrukwekkend voor een eerste race in de regen van de Zweed op de Audi S1 van JC Raceteknik. In dat team zouden we ook Enzo Ide aan het werk zien maar de West-Vlaming dook niet meer op in de startlijsten dit weekend.

(Abbring op foto J.Loix)

 

 

 

 

 

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Rallycross: RX2e voor Race of Champions
WRX: eind mei een beslissing voor Lohéac
In een notendop: FIA F1 – WRC – WorldRX