Home > #Hoofdnieuws > Alonso: “Mooi, maar we verdienen deze zege niet”

Alonso: “Mooi, maar we verdienen deze zege niet”

Na afloop van de 24 Heures du Mans was er een persconferentie met de hoofdrolspelers in de diverse klassen. Autosportwereld.be was van de partij. Hieronder een overzicht.

Fernando Alonso (Toyota #8 – winnaar): “Deze zege is onverwacht en eigenlijk ook een beetje onverdiend. We kwamen hier voornamelijk om onze wereldtitel veilig te stellen en onze teamgenoten in de #7 waren sneller en verdienden het om hier te winnen. Maar goed, we nemen het graag mee en ik ben trots op de zege en de titel. Dit is een mooie race en een mooi kampioenschap en ooit kom ik graag terug.”

Kamui Kobayashi (Toyota #7 – tweede): “Opnieuw tweede, nu hou ik toch niet meer van Le Mans. We geven niet op en we proberen het volgend jaar opnieuw. Dit is autosport en dit is het leven. Nadat het team het chassis heeft vervangen, ben ik eigenlijk verrast door onze performance. We keerden terug naar onze setup van vorig jaar en dat bleek te werken.”

Stoffel Vandoorne (SMP  BR1 #11 – derde): “Het was een mooie eerste ervaring en na Spa staan we ook hier op het podium. De snelheid was goed en we hadden enkele mooie gevechten en het belangrijkste was om uit de problemen te blijven. Ik kom hier graag terug om voor de overwinning te strijden.”

Alessandro Pier Guidi (Ferrari #51 – winnaar GTE Pro): “Het was een erg harde race maar het is mooi om als Italiaan met een Italiaanse wagen deze race te winnen.”

Nicolas Lapierre (Alpine #36 – winnaar LMP2): “De vierde zege op vijf jaar tijd, iedereen denkt dat het wel eens zal stoppen maar het sprookje blijft duren. We hebben wat geluk gehad, maar je weet dat je in dit competitieve veld geen pech mag hebben en geen fouten mag maken. Dit is een erg mooie dag voor het team, zeker omdat we ook nog eens kampioen zijn.”

Jeroen Bleekemolen (Ford #85 – winnaar GTE Am): “De race verliep goed maar op het einde was het toch wat chaotisch met een spin en een stop&go. Jörg Bergmeister is een specialist in late duels en dus ben ik blij dat we de snelheid hadden om hem achter ons te houden. Dit is een fantastische overwinning.”

Foto’s © Vincent Huybrechts

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad