Home > VAS > Rallysprint > VAS Rally van Wervik: Bédoret op een diefje

VAS Rally van Wervik: Bédoret op een diefje

Het werden uiteindelijk Sébastien Bédoret en co Thomas Walbrecq die op een Skoda Fabia R5 de rally van Wervik wonnen, nadat ze in extremis konden profiteren van een fout van de leider van het eerste uur, Vincent Verschueren.

Het was Vincent Verschueren die deze ochtend het beste bij de pinken was. Een lichte regen had het parcours nat achtergelaten en de eerste lus zag met de veranderende weersomstandigheden dan ook heel wat uitstapjes in het landschap.
Maar Verschueren zette de GoDrive Skoda Fabia R5 aan de leiding en bouwde een lichte voorsprong uit, die hij de hele dag in handen hield… tot de twaalfde en laatste proef. Verschueren ging rond en zag zijn voorsprong van meer dan 11 seconden omgezet in een achterstand van 4,5 seconden. Bédoret werd zo de verrassende winnaar van deze Rally van Wervik.

Met de “Pieter Tsjoen Racing” machine maakte Freddy Loix er een volledig Skoda Fabia podium van, Een succes dat nog werd gesterkt door de vierde plaats van Pieter-Jan Michiel Cracco. Bij de Historics was de zege voor Didier Vanwijnsberghe op de Toyota Celica 4WD, voor Paul Lietaer (Opel Ascona 400) en Merlevede (BMW M3 E30 ). In Divisie 1-2 won dan weer Stefaan T’Joens op de Evo X, voor de Subaru Impreza’s van Vanhoutte en Van de Vyvere.

(foto: L.Deschuyttere)