Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: schitterende stint van Vandoorne en Vanthoor

Le Mans 24: schitterende stint van Vandoorne en Vanthoor

In Le Mans is de leiding van de 87ste editie van de bekende uithoudingsrace nog steeds in handen van de Toyota TS050 van Conway-Kobayashi-Lopez. Achter de leiders volgt de Toyota van Fernando Alonso op een goede 40 seconden, terwijl Stoffel Vandoorne in de SMP BR1 naar de derde stek is opgerukt.

© Foto: Jens Mommens

De West-Vlaming ging als vierde de baan op, reed een onwaarschijnlijk sterke stint en verkleinde de achterstand op de Rebellion voor hem tot één seconde. Een goede pitstop van het team van Vandoorne deed de rest.

Het was een zeer strakke vierdubbele rijbeurt van goed 2,5 uur”, vertelde Vandoorne die net uit de wagen kwam. “Het is zeker niet makkelijk geweest met het drukke verkeer, waardoor je amper tijd hebt om even bij te komen of met je ingenieur te praten. Je mag ook niet te veel risico’s nemen, een ongeluk is snel gebeurd. De auto was goed, al worden de banden na 2,5 uur wel iets minder, maar dat is ook bij de concurrentie het geval. Fysiek is het perfect met een F1-wedstrijd vergelijkbaar, alleen rijden we er hier vier op 24 uur.”

Ondertussen is Laurens Vanthoor (Porsche) leider in de GT-klasse na een waanzinnig remonte. De Limburger was geruime tijd de snelste rijder van het heel veld.