Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Ogier geeft op, Latvala leidt

WRC Sardinië: Ogier geeft op, Latvala leidt

In Sardinië heeft de eerste halve dag van de WK Rally al voor de nodige brokken gezorgd. Sébastien Ogier is het voornaamste slachtoffer, De Fransman maakte een fout, raakte een rots en brak de ophanging van zijn Citroën. De dag is meteen over voord e wereldkampioen. Vooraan leidt Jari-Matti Latvala leidt, terwijl Ott Tänak ondanks zijn vroege startplaats mee vooraan stand houdt op de tweede plek. Thierry Neuville maakte een foute bandenkeuze en volgt iets verder.

Er stonden vier proeven op het menu en uiteraard waren het de mannen die verder achteraan startten, die het mooie weer uitmaakten. De wegen in Sardinië zijn erg zwaar, terwijl ook de hitte een grote rol speelt. De beide Citroën deelden in de klappen, met een lekke band voor Lappi en een opgave voor Ogier.

De beste chrono’s waren voor Teemu Suninen (2), Ott Tänak en Lappi. Thierry Neuville volgt wel als zesde op 14,1 seconden, “maar we namen een reservewiel te veel mee en de wagen is niet goed in balans. Deze namiddag moeten we een oplossing vinden.” Deze namiddag volgt de identieke lus.

http://www.autosportwereld.be/2019/06/13/wrc-sardinie-ogier-eerste-leider/