Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Vanthoor voor de vierde maal

Le Mans 24: Vanthoor voor de vierde maal

Een jaar geleden won Laurens Vanthoor met Porsche de strijd in de GTE-klasse in de 24 Uur van Le Mans. De Limburger start ook dit seizoen met Porsche en behoort weer tot de favorieten op de zege in de meest competitieve klasse van het veld van de 87ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Maar liefst zes constructeurs en zeventien bolides vechten er voor de zege.

© Foto: Vincent Huybrechts

Laurens Vanthoor bevindt zich in een wat vreemde positie, als derde rijder naast het vaste Porsche-FIA WEC-duo Estre/Christensen. Zij leiden in het WK Uithouding en hebben nog maar drie punten nodig in geval van winst van de teamgenoten Bruni/Lietz/Makowiecki. “Uiteraard is die wereldtitel voor mijn teamgenoten van erg groot belang, maar anderzijds, racen doe je hier altijd voluit. Nu, ik geef toe dat wij misschien iets meer bevrijd gaan rijden als we weten dat de andere Porsche de zege niet meer kan behalen. Het zou kunnen spelen, maar dit is en blijft zo een bijzondere race dat je weinig of niets vooraf kan plannen. En, vooral een tweede zege in Le Mans laat je niet liggen.

Laurens Vanthoor is ondertussen aan zijn derde seizoen in de VS begonnen en hij leidt in het IMSA-kampioenschap. “We gaan vechten voor de titel, uiteraard, dat is waar je voor racet, ik verlies niet graag. Maar het wordt druk en zwaar, want de komende anderhalve maand combineer ik drie 24-uursraces in Europa, met twee IMSA-wedstrijden en de dubbele testdag in Spa… En geloof me, je kan je aanpassen, je kan goed plannen, je fysiek optimaal voorbereiden, maar wennen doe je daar nooit aan. En heel eerlijk, met de komst van mijn dochter, ben ik op maandag altijd gelukkig om naar huis te gaan. Vader worden, dat doet wat met een mens.”

De keuze om naar de VS te vertrekken, maakt dat zijn prestaties bij ons iets moeilijker te volgen zijn, “maar de stap was nodig. Racen in GTE, met de 911 RSR heeft van mij een betere piloot gemaakt. Het is complexer dan een GT3, zowel technisch als op vlak van banden en de hele ontwikkeling. En het klopt dat IMSA hier in Europa moeilijker te volgen is, maar in de VS loopt de machine wel. Zo brengen we binnenkort merchandising uit met #Bamthor….

http://www.autosportwereld.be/2019/05/17/laurens-vanthoor-en-de-hashtag-bamthor/