Home > Moto > Internationaal > In een notendop: Supersport en SSP300 op Jerez

In een notendop: Supersport en SSP300 op Jerez

Supersport Superpole: Het zal Randy Krummenacher zijn die met de Yamaha R6 van BARDAHL Evan Bros. op de pole mag starten voor de race deze middag. Zijn teamgenoot en aanvankelijke poleman Federico Caricasulo verhuist naar de tweede plaats nadat zijn snelste ronde werd afgepakt wegens niet respecteren van de gele vlaggen. Het verandert niets aan de verdere samenstelling van de grid. Mahias (Puccetti Racing Kawasaki) blijft uiteraard derde net zoals onze landgenoot Loris Cresson op de 15de startplaats blijft.

Supersport300 superpole: Nederlander Victor Steeman (Freudenberg KTM Junior Team) pakte de WorldSSP300 pole position voor de Spanjaard Marc Garcia (DS Junior Team) en de Indonesiër Galang Hendra Pratama (Semakin Di Depan Biblion Motoxracing).

Supersport300 Last Chance: de race van de laatste kans (voor een plaatsje op de startgrid van de eigenlijke race) ging na een chaotisch verloop naar de Spanjaard Borja Sanchez (Scuderia Maranga Racing) voor Bruno Ieraci (Kawasaki GP Project) en Alejandro Carrión (DEZA – BOX 77 Racing). Guillem Erill, Kevin Sabatucci (Team Trasimeno Yamaha) en Yuta Okaya (DS Junior Team) mochten mee aanschuiven op de definitieve grid.

Supersport300 Race 1: regerend kampioene Ana Carasco leek lange tijd aanspraak te kunnen maken op de zege maar een hectische eindfase (zoals dikwijls in SSP300) zag uiteindelijk de overwinning van Marc Garcia (DS Junior Team) voor Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT) en Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300).

 

(foto:worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: Van der Mark!
WorldSBK: Bautista boven in vrije trainingen
WorldSSP terugblik: opnieuw punten voor Cresson
In een notendop: kwalificaties WorldSBK op Imola