Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Bautista met beproefd recept

WorldSBK: Bautista met beproefd recept

De Superbike race op Jerez werd een episode waarbij de spanning toch voornamelijk gezocht moest worden in de strijd om de podiumplaatsen. De plaatsen achter Alvaro Bautista en de gekende rode Ducati wel te verstaan. De Spaanse rijder overschreed de finish met zeven seconden voorsprong op de achtervolgers.

Die achtervolgers waren in de eerste plaats de Kawasaki van Jonathan Rea, die zich in ronde 1 al had laten verschalken. Daarna bouwde Bautista gestaag aan zijn voorsprong en werd het voor de anderen de zaak om de beste podiumplaatsen weg te kapen. Na enkele ronden stokte het tempo van de Noord-Ier en was het Nederlander Michael Van der Mark, al opvallend goed op weg met de Yamaha van bij de vrije trainingen, die hem afloste op de tweede positie.

Sterker nog, Rea kreeg af te rekenen met de andere PATA Yamaha van Lowes. Het duo leverde een spannend gevecht om de derde plaats dat eindigde in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde. Rea misrekende zich toen hij binnendoor Lowes stak en sleurde de Brit tegen de grond. De zaak werd “under investigation” geplaatst maar het leek er nu toch op dat het als race incident zal worden geklasseerd.

Bautista winnaar dus voor Van der Mark en Rea. De Spaanse Ducati rijder vergroot daarmee zijn reeds zeer riante voorsprong in de tussenstand van het WK.

(foto:worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: de kalender 2021
WorldSBK Estoril: finale met Loris Cresson in Superbike
WorldSBK: Van der Mark ondanks crash!
Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen