Home > #Hoofdnieuws > Rally: M-Sport presenteert nieuwe Fiesta R5

Rally: M-Sport presenteert nieuwe Fiesta R5

M-Sport en Ford presenteerden de fonkelnieuwe EcoBoost Ford Fiesta R5. Die vervangt zijn succesvolle voorganger op de rallywegen.

De nieuwe R5 is gebaseerd op de Ford Fiesta ST, die wordt geproduceerd in Keulen. M-Sport werkte nauw samen met de Ford Motor Company om ervoor te zorgen dat de nieuwe Fiesta R5 een belangrijke stap voorwaarts betekende in ritme en prestaties.

De 1.6 liter turbomotor levert 290 pk en 475 Nm aan koppel op 4000 t/min. Gedrag en rijgemak zijn er op vooruit gegaaan. Overeenkomstig de R5 regelgeving is er een 32 mm flens geïnstalleerd. De ophanging voor en achter gebruikt McPherson veren met Reiger schokdempers die drieweegs afstelbaar zijn. Er is ook een nieuw ontworpen sequentiële vijf versnellingsbak en Brembo remmen. Het ontwerpen begon in januari 2018 en in december 2018 werden de eerste testsessies gehouden. Sindsdien hebben acht testrijders al 30 testdagen afgelegd onder allerlei omstandigheden en op diverse ondergrond. Het project is het werk van M-Sport’s talent uit eigen rangen, met de 28-jarige Bernardo Fernandes, die in 2017 met Sébastien Ogier naar de titel ging.

De Ford Fiesta R5 is onze meest succesvolle rallywagen. Het is een speciale wagen voor M-Sport en ook al blijven de originele wagens wel wedstrijden en kampioenschappen winnen over de gehele wereld, hebben we er onze tijd ingestoken om ervoor te zorgen dat het nieuwe model zelfs betere prestaties heeft op elk gebied. Het testprogramma was zeer uitgebreid. We hebben letterlijk alle hoeken van de wereld bezocht, tests uitgevoerd op elke mogelijke ondergrond en een resem aan rijders achter het stuur gezet. Deze wagen is belangrijk voor ons en zijn aanpasbaarheid zal een sleutel zijn voor het succes”, zei M-Sport manager Malcolm Wilson.

(foto: M-Sport)

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/06/07/ypres-rally-camilli-met-nieuwe-ford-fiesta-r5/