Home > Moto > Internationaal > Isle of Man TT: Dean Harrison ondanks Hickman…

Isle of Man TT: Dean Harrison ondanks Hickman…

Het was al ver in de ochtend toen de organisatie besloot het klapstuk van deze editie van de Isle of Man TT op gang te schieten: de Dunlop TT Senior race over zes ronden.

Het was wat bewolkt maar droog, ideaal dus om de hoofdrace op gang te trekken. Peter Hickman ging onmiddellijk goed van start, maar in de eerste ronde werd het touwtrekken tussen Hickman en Harrison, waarbij op de diverse meldpunten beide heren haasje over sprongen aan de leiding. Tenslotte was de openingsronde van Hickman er met een indrukwekkend gemiddelde van 134.28 mph, de snelste ronde van de hele editie 2019 en dat dan nog vanuit een staande start en met een nauwelijks geteste Superbike. Conor Cummins, de rijder van Manx zelf, hield vast aan de derde plaats maar had een opzittende Michael Dunlop een dikke vier seconden achter zich.

Hickman diepte zijn voorsprong verder uit naar 2.2 seconden in het begin van de tweede ronde en zelfs naar zeven seconden tegen het einde van de ronde. Dan ging het naar 10 seconden in de derde ronde, voor de noodzakelijke pitstop. Hickman bleef leiden, met 10 seconden voor Harrison en 22 seconden voor Cummins. Dunlop aasde op de derde plaats maar keek aan tegen een achterstand van 12 seconden op Cummins.  Tegen de tweede pitstop was de voorsprong van Hickman gegroeid naar 17 seconden. Echter bij de passage aan Glen Helen, het eerste tussenpunt, viel de leiding van Hickman plots terug naar 7 seconden. Iets was duidelijk mis! Het team gaf even later door dat de motor van de BMW warm liep en dus werd gas gelost. Zijn voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en bij de passage aan “de Bungalow”, op de retour naar de start-finishlijn, had Harrison met de Kawasaki de leiding gegrepen met 14 seconden voorsprong. Hickman ging ook in de laatste ronde door en hield uiteindelijk de Honda van Cummins af voor de tweede plaats.

Dean Harrison haalde zo de grootste zege uit zijn carrière, onder felicitaties van Hickman. Voor lokale held Cummins was er een leuke derde plaats.

Binnen 357 dagen hebben de deelnemers een nieuwe kans om zich de geschiedenisboeken in te rijden…

(foto: iomtt.com)

You may also like
Moto: geen Isle of Man TT in 2021
Isle of Man TT: vandaag is D-Day
Isle of Man: eerste week editie 2019 zit erop
IoM: dit is de Shinden Hachi