Home > Circuit > Euroformula met 21 wagens op Spa

Euroformula met 21 wagens op Spa

Wie naar Francorchamps gaat dit weekend, fronst misschien eens de wenbrauwen bij het horen van “Euroformula Open”. Waar gaat deze serie over?

Probeert u even te volgen. Een tijdje geleden was er een serie Euroformula F3. Zij gebruikten specifieke chassis en motorisaties, allen in Formule 3 specificatie, die in andere F3 series niet echt aan bod kwamen). Tot de FIA vorig seizoen zijn autosportladder master plan klaar had en de ‘Formule 3’ integreerde in zijn Grand Prix weekends waar de GP3 een nieuwe wagen kreeg en het geheel FIA F3 werd genoemd. Tevens werden het F3 landschap hertekend en verschenen nieuwe specificaties voor de F3 wagens. De rechten op de term “Formule 3” zijn vanaf dan FIA eigendom.

De Eurofomula Open blijven bij de oude generatie van “F3″ wagens. De ‘Open” verwijst naar de deelname aan de “Open GT” weekends, een succesvolle Spaanse organisatie.
Even leek de serie moeilijk van de grond te komen maar toen het voormalige Duits georiĆ«nteerde “EK Formule 3″ onder Vemarktung Gmbh” de handdoek wierp zakten rijders en teams af naar de Euroformula met namen als Jack Doohan, Liam Lawson, Arten Petrov, Linus Lundqvist en Billy Monger, de jonge rijder zonder benen.

Euroformula ziet in SPa de komst van CF Racing met de Britten Stefano Leaney en Stuart Wiltshire, de terugkeer van RP Motorsport W Spiess motorisatie) met Gonzalez en Chovet, en met de debuterende 16-jarige Fabio Colapinto die debuteert bij Drivex.

Marino Sato (foto: euroformula) start voor het Motopark team in Spa als puntenleider in het klassement voor zijn ploeggenoten Liam Lawson en Yuki Tsunoda.

 

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2018/12/07/hoe-zit-het-nu-met-de-formule-3-deel-2/

You may also like
In een notendop: Euroformula – F3 Regional
In een notendop: F1 en Euroformula Open
In een notendop: F3 – Euroformula – ADAC F4
In een notendop: F3R en Euroformula