Home > Circuit > Weekend vol contrasten voor Street-Art Racing in Paul Ricard

Weekend vol contrasten voor Street-Art Racing in Paul Ricard

Met een vierde plaats algemeen voor Darras-Vandenbalck en een tweede in AM Cup voor Seyler-Bachmann in de zaterdagrace beleefde het team van Street-Art Racing een hele mooie eerste wedstrijddag op Circuit Paul Ricard. Helaas zat het de beide Aston Martin Vantage van de Belgische renstal tijdens de tweede race van de GT4 European Series heel wat minder mee.

Is een fles half vol of half leeg? Op Circuit Paul Ricard, waar de derde meeting van de GT4 European Series werd afgewerkt, had het team van Street-Art Racing redenen genoeg om zich die vraag te stellen. Op zaterdag zette de formatie onder leiding van Albert Bloem en Damien Hellebuyck een hele mooie prestatie neer, met een vierde plaats algemeen voor de Aston Martin Vantage #007 van Julien Darras en Jamie Vandenbalck én een zilveren medaillen in de AM Cup voor de #17 van Pascal Bachmann en Clément Seyler.

Zondag zat het wat minder mee voor het Belgische team. Terwijl het duo Vandenbalck-Darras net geen punten voor de Silver Cup scoorde, liep het duo Seyler-Bachmann een dubbele lekke band op, waardoor ze zich tevreden moesten stellen met een ontgoochelende zesde plaats in de AM Cup.

Het beste bewijs dat je in de autosport nooit mag denken dat je het allemaal voor elkaar hebt”, stelden Albert Bloem en Damien Hellebuyck filosofisch. “Met ons eerste team sloegen we tijdens de kwalificaties voor de tweede race de bal helemaal mis en iedereen weet dat het in dit hoogstaande startveld heel moeilijk is om terug naar voor te schuiven. De eerste wedstrijd was het bewijs dat we steeds dichter bij een algemene podiumplaats komen, maar we zouden dat graag het hele weekend lang volhouden. Ondanks zijn gebrek aan ervaring laat Clément – de benjamin van het team – gestaag progressie optekenen. Hij heeft nog heel wat te leren, maar hij is duidelijk op de goede weg.”

Julien Darras, twaalfde in zijn kwalificatiesessie, was zaterdag niet echt tevreden. Maar de 21-jarige Fransman zette samen met teammaat Jamie Vandenbalck een hele mooie race neer. “In de aanvangsfase wist ik nogal wat plaatsen te winnen en bovendien hadden we een perfecte strategie. Door als vierde aan te tikken komen we steeds dichter bij het podium! In race 2 vertrokken we als 26ste, om als 14de algemeen en 11de in de Silver Cup te finishen.”

Voor zijn Belgische teammaat was de vierde plaats in de eerste race een aangename verrassing. “Dat was inderdaad beter dan verwacht en daar ben ik heel blij om”, geeft Jamie toe. “Jammer genoeg verloor ik bij de start voor race 2 enkele plaatsen, want ik wou vooral elk contact met een andere auto vermijden. Het eindresultaat is wat ontgoochelend. In Misano zullen we betere kwalificaties moeten neerzetten.”

Seyler en Bachmann, nog steeds leider in de AM Cup

Ook de rijders van de Aston Martin #17, uitkomend in de AM Cup, houden betere herinneringen over aan de eerste dag. “Ik was niet echt tevreden over mijn wedstrijdbegin op zaterdag”, stelt de Zwitserse gentleman driver Pascal Bachmann evenwel. “Bij de start liet ik me verrassen en nadien kon ik niet naar voor schuiven zoals ik wou. Felicitaties voor Clément evenwel, die een hele sterke stint neerzette om ons zo het podium te bezorgen!”

Na een bestraffing voor een concurrent werd het duo uiteindelijk als tweede gerangschikt. ’s Anderendaags streed Clément om de eerste plaats in zijn categorie toen hij het slachtoffer werd van een dubbele lekke band. “De wedstrijd was na een ongeval in de laatste bocht net geneutraliseerd en ik vermoed dat ik over brokstukken ben gereden”, legt de 19-jarige Luxemburger uit. “Ik moet toegeven dat ik helemaal niet wist hoe ik in zo een omstandigheden met de auto overweg moest, maar ik ben er toch in geslaagd om de auto terug naar de pitstraat te krijgen. Zo werden we uiteindelijk nog zesde in onze klasse, wat ons enkele punten en het behoud van de leidersplaats in de tussenstand oplevert. Meer dan ooit heb ik de indruk dat ik dit weekend heel wat geleerd heb. Het was een heel constructieve meeting en ik kijk nu al uit naar de volgende races in Misano.”

De GT4 European Series trekken op 29 en 30 juni inderdaad richting de Adriatische Zee, voor de start van de tweede seizoenshelft van het kampioenschap.

(persbericht)

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series
In een notendop: GT en TCR