Home > #Hoofdnieuws > Onze foto’s zijn populair…

Onze foto’s zijn populair…

We stelden het afgelopen weekend vast dat onze fotografen mooie werk leverden en dat werk vindt u uiteraard hier op de site. Tot onze verbazing stelden we ook vast dat de foto’s elders gebruikt werden, evenwel zonder bronvermelding, voorafgaand akkoord of andere. Uiteraard geloven we iedereen op zijn of haar woord dat dit per ongeluk gebeurde, maar ergens moeten we de lijn trekken. Daarom passen wij vanaf nu een heel makkelijk principe toe:

Auteursrechten teksten en foto’s

Voor de integrale of gedeeltelijke reproductie in originele of aangepaste vorm van teksten en/of foto’s gepubliceerd op autosportwereld.be is voorafgaande, schriftelijke toestemming nodig van de uitgever Joost Custers (joost@autosportwereld.be).

Bij ongeoorloofd gebruik – al dan niet deels of volledig – van een tekst of foto wordt een vast tarief van 250,00 euro buiten BTW aangerekend.

De helft van het bedrag gaat naar de auteur, de andere helft naar een goed doel, met name de Warmste Week. Autosportwereld.be wil op die manier het ongeoorloofd gebruik van woord en beeld aankaarten, doch wij zien dat niet als een bron van inkomsten.